• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 6 Ağustos 2012 Pazartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.Com; `Umut-Der Yardım Çalışmalarını Hızlandırdı`
Muhtaçlar ile Yardımlaşama Derneği (Umut-Der Gıda Bankası) Ramazan ayı nedeni ile yardım çalışmalarını hızlandırdı. Geçen hafta 19 mahalleye bugünde 26 mahalleye gıda yardımında bulunan Umut-Der, Ramazan ayında 2 bin 323 fakir aileye ulaştı.

 

`Bakan Şahin: Halkın Hizmetkârıyız`
Batman`da iftar yemeğine katılan Bakan Şahin, Bakanlık olarak sosyal politikalar yürüttüklerini ve halkın hizmetkârı olduklarını ifade etti.

Batman Umut Gazetesi; `Talesemi Servisi Açıldı`
Batman Bölge Hastanesinde 6 yatak kapasiteli Talesemi Servisi açıldı. Batman Bölge Hastanesinde Talesemi Servisi açıldı. Takip ve tedavileri daha önce dâhiliye servisinde yapılan Talesemi hastalarının tedavilerine, bundan böyle Talesemi servisinde devam edilecek.

`Bakan Fatma Şahin Batman`da`
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engelli memur sınavının ardından yerleştirmelerin 9 Ağustos`ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklayacağını söyledi.

Batman Gazetesi; `Koşacak, Yorulacak, Terleyecek Müdür İstiyorum`
Yeni Vali Yılmaz Arslan \"Koşacak, yorulacak, terleyecek müdür istiyorum\" Balıkesir`de veda ziyaretlerine başlayan Vali Yılmaz Arslan, Basın aracılığıyla ilimizdeki müdürlere gönderme yaptı...

 

`Doğalgaz Sevinci Yaşanıyor`
Uzun zamandır doğalgaz altyapı çalışmaları devam eden ilimizde nihayet vanalar açıldı. Belde mahallesinde tesisat ve abonelik işlemlerini yapan evlere doğal gaz verilmeye başlandı. Belde mahallesi Sefa Apartmanı kat 1, no 1`de ikamet eden Fahrettin Ekinci, doğalgazdan faydalanan ilk abone oldu.

Batman Pusula Gazetesi; `Küçük Çocuk Sulama Kanalında Can Verdi`
Batman`ın Kozluk İlçesi Yeniçağlar köyü yakınında bulunan su kanalına düşen çocuk boğularak can verdi.

 

`Sevkler Bir Tavır ve Kolektif Bir Cezalandırmadır`
Hür Der Batman Şube Başkanı Avukat Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman`dan Ordu`ya sevki çıkarılan 12 Hizbullah hükümlüsüne zulüm yapıldığını belirterek, sevklerin bir tavır ve kolektif bir cezalandırma olduğunu söyledi.

Batman Medya Gazetesi; `Yasakları Kaldırmak En Önemli Görev`
Çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla geldiği Batman`da iftar yemeğine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yoksulluğu bitirmek ve yasakları kaldırmak istediklerini söyledi.

 

`Virajı Alamadı!`
Batman-Silvan karayolunda meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaşamını litirdi, iki kişi ise ağır yaralandı.

Batman Postası; `İpragaz`ın Parkı, Orta Refüj!`
İpragaz olarak bilinen Yavuz Selim, Petrol ve Bayındır Mahallelerin yakınlarında park olmadığı için vatandaşlar tehlikelere aldırmadan tek yeşil alan olan orta refüjü kullanıyorlar.

 

`Eğitimciler İftarda Buluştu`
Eğitim Bir-Sen Batman Şubesi, üyelerine iftar yemeği verdi. Eğitim Bir-Sen Batman Şubesi, Esentepe dinlenme merkezinde iftar yemeği verdi.

Batman Petrol Gazetesi; `Batman`ın 12. Valisi Arslan!`
Balıkesir`de üç yıldır ilk kez Vali olarak görev yapan Yılmaz Arslan, şimdi de Batman`ın 12. valisi oldu.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Bakan Şimşek Gercüş ve Kayapınar`daydı`
Gercüş`te iftarda halka bir araya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapılan çalışmaları değerlendirdi ve yemek sonrası halkın sorunlarını dinledi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gercüş ve Kayapınar`da ziyaretler yaparak iftarda halka bir araya geldi.

`Talesemi Servisi Açıldı`
Batman Bölge Hastanesinde Talesemi Servisi açıldı. Takip ve tedavileri daha önce dâhiliye servisinde yapılan Talesemi hastalarının tedavilerine, bundan böyle Talesemi servisinde devam edilecek.

 

Batman Barış Gazetesi; `Birilerinin Ölmesi Mi Gerekiyor?`
Batman merkezde bulunan 12 mahalle ve 2 köyden geçerek Batman Çayı`na akan İluh Deresi`nde 2006 yılında aşırı yağışların etkisi ile sel meydana gelmişti.

 

`Umut-Der Yardım Çalışmalarını Hızlandırdı`
Muhtaçlar ile Yardımlaşama Derneği (Umut-Der Gıda Bankası) Ramazan ayı nedeni ile yardım çalışmalarını hızlandırdı.

Batman Duruş Gazetesi; `TÜMSİAD ve Beşir Derneği`nden 900 Aileye Gıda Yardımı`
TÜMSİAD Batman Şubesi ve Beşir Derneği Batman Temsilciliğinin işbirliğiyle Ramazan ayında 900 dar gelirli aileye yardım paketi dağıtıldı.

Batman Doğuş Gazetesi; `Bakan Şahin`den Özürlülere Ek Yerleştirme Müjdesi`
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin özürlü memur alımlarında Eylül ayında ek yerleştirmeler olacağını açıkladı. Bakan Fatma Şahin, ayrıca okul öncesi eğitime de şartlı nakil transferini uygulama kararı aldıklarını ifade etti.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Esnaf, Durgunluktan Şikayetçi`
Ramazan ayının başında siftahsız gün geçiren Batmanlı esnaflar, umudunu Ramazan ayının alış-verişine bağladı. Yaklaşık 20 yıldır Ulu cami sokağında giyim mağazasını işleten Abdulaziz Afşin, nakliye ve KDV`den yakındı. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir