• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
Maliye Bakanı Sasonlularla İftar Yemeğinde Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ahmet Aydın, Batman Valisi Ahmet Turhan ve beraberindekiler Sasonlularla iftar yemeğinde buluştu.

İftardan önce genel bir değerlendirme yapan Bakan Şimşek, \"Geçen yıl 500 tane arı kovanı dağıttık, hala talep var ise kaymakamlığımız ilgilenmektedir. Daha önce halkımız tütünü tekele verip yakıyordu maalesef şimdi ise orda tekstil fabrikamız açıldı. İşçilerimiz için iş imkânı oldu. Birçok köyümüzde şuanda çilek üretiliyor, bu üretimde destek vermeye hazırız\" dedi.

Bu yıl içerisinde Sason`a 26 okul yaptıklarını ve merkezde bir İHL açacaklarını belirten Bakan Şimşek, \"Anadolu lisesinin ihalesini yaptık. Sason`un askerlik şubesinin ve 200 yataklı yurt açtık. Ayrıca yeni bir öğrenci yurdunun temelini attık. Aynı zamanda Derince`de YİBO`da yapıyoruz\" şeklinde konuştu.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ahmet Aydın`da yaptığı konuşmada, Zeytinburnu ile Sason arasındaki gönül köprüsünü kuran Sasonlu hemşerilerini görmekten ve Sason`da bulunmaktan mutlu olduğunu kaydetti.

İftar programı İhsan Aydın`ın Kur`an tilaveti, okunan ilahiler ve İlçe Müftüsü İlhami Güngördü`nün yapmış olduğu yemek duasıyla son buldu.

Program bitiminde cemaatle kılınan namaza Bakan Mehmet Şimşek`te katıldı. (Şenol Aksoy-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir