• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
Karakollara Eş Zamanlı Saldırı Çok Sayıda Ölü Var (2)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkari`nin Geçimli Karakolu ile Çukurca ilçesinde 3 ayrı karakola PKK`lilerce eş zamanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan askerler olduğu öğrenildi. Geçimli Karakolu`nda ise alevler yüksekliyor.

Edinilen bilgiye göre, Hakkari`nin Geçimli karakolu ve Çukurca ilçesinin Üzümlü, Karataş ve ismi öğrenilemeyen bir başka karakoluna  PKK`liler tarafından saat 23.00 sularında eş zamanlı saldırı yapıldı. PKK`lilerin ağır silahlar ile birlikte karakol yakınlarına kadar önceden sızdığı belirlendi. Geçimli`de yapılan saldırının ardında karakoldan alevlerin yükseldiği ve ilçeden de alevlerin göründüğü bildirildi.

Saldırı sonrası güvenlik güçleri karşılık verdi. Çatışmadan sonra bölgeye çok sayıda skorski ve kobra helikopterler sevk edildi. Çukurca’nın üst kısımlarında bulunan Darsınki tepesinden de PKK`lilerin kaçış güzergahı olan Kuzey Irak topraklarına doğru top atışları yapılmaya başlandı. Bölgede operasyonlar sürüyor.

Son edinilen bilgilere göre

Çatışmalarda gelen son haberlere göre , 6 asker ve 2 korucu hayatını kaybederken 11 PKK`linin de öldürüldüğü iddia edildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir