• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yağmur`dan Basına İftar Yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen iftar yemeğine Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yusuf Yağmur, Başhekim Yardımcıları, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek, Diyarbakır Gazeteciler Başkanı Hüseyin Kaçar ve TV`lerin bölge müdürleri ve muhabirleri, Diyarbakır`da görev yapan çok sayıda gazeteci katıldı.


Gazetecilere katılımda bulundukları için teşekkür eden Prof. Dr. Yusuf Yağmur birlikte olmalarının memnuniyetini dile getirdi.


Sağlık çalışanlarının ve basın çalışanlarının ortak yönlerinin gecelerinin ve gündüzlerinin olmadığını ifade eden Yağmur, \"Arkadaşlar ve değerli çalışma arkadaşlarım böylesi değerli bir günde bizi kırmadan böyle bir iftar saatinde buraya kadar geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Basın mensubu arkadaşların ve sağlık çalışanlarının ortak yönleri var. İki grubunda zamanı yok ikisi de gece gündüz çalışıyor, sizlerde bizler gibi zaman kavramı olmayan bir çalışma içerisindesiniz. Bu açıdan sizleri kendi grubumuza benzetiyorum\" diye konuştu.


Araştırma Hastanesi`nin kısa zamanda kurulduğunu ve bir çok başarıya imza attığını da dile getiren Yağmur, \"Eğitim Araştırma Hastanesi kısa zamanda şehrimizde kuruldu. Gerçekten sağlıkta dönüşüm programının önemli bir meyvesiydi. Sağlıkla dönüşüm programında çok önemli devrim niteliğinde değişimler oldu . Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ni 2010 yılında boş bir binaydı, çok şükür bugün itibariyle bin yüz altmış üç yatak, üç bine yakın çalışanı bunun bin kırkı işçi. Günde yedi bine yakın hasta muayenesiyle yılda bir milyon beş yüz elli bin hasta muayenesiyle Türkiye sıralamasında ilk onda yerini aldık. Sağlık Bakanlığı Hastaneleri arasında dokuz yüz hastane arasında ilk ondayız\" diye konuştu.


Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde yeni birimlerinde açılacağı müjdesini veren Yağmur, \"Çok kısa zaman içinde Eğitim Araştırma Hastanesi`nde yeni birimler açacağız. Çok büyük bir acil servis yaptık\" dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir