• DOLAR 32.383
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2409.067
  • ...
 Şu MOSSAD… (!)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Medya’dan duymuşluğunuz, görmüşlüğünüz var mıdır bilemem ?
MOSSAD” her ne kadar kısaltma olarak görünsede kısaltma değildir, İbranice “Enstitü” anlamı taşımaktadır.

“Hamas”ın israil ajanlarını yakaladıktan sonra itiraf ettirip, sarf ettikleri itirafların neticelerine bakıldığında kullanılan yöntemlerin “MOSSAD”ın kuruluşundan bu yana “tipik” bilinen yöntemler olduğu tekrar gözlenmiştir.Bu yöntemlerin tümünü yazmak, siz değerli okurlarımızı yoracağından dolayı özetleyerek önemli kısımları sizlerle bu makalede paylaşmayı uygun gördük, bu yöntemler geniş bir araştırmanın neticesi sonrasında varılan bilgilerdir, bu bilgilerin bazı kısımları bilgimiz dahilinde olabilir, fakat “MOSSAD”ın ve “CIA”nın son zamanlarda tamamen teknoloji üzerine yoğunlaşmaları bu konuda daha derin bir araştırma yapılması gerektirdiğini ortaya çıkardı.


-Adam Kullanma (Manipülasyon-Angaje)
Devşirilecek kişi hakkında illegal zaaflıklar tespit edilir,bunlar genel olarak cinsi sapıklıklar ve para’ya düşkünlük olmaktadır.Cinsi sapıklıkla yapılan şantaj sonucunda kişi köstebekleşir,Yalan ve güvenirlik testinden geçerilir, iki hafta’da bir kendi ajanlarına bunu uygulamaktadırlar.Başka ülke’de çalışıcak köstebek Yani ”Köstebek olduğunu bilmeyen köstebek” Meydana Getirilir.
Devşirilen yada sızdırılan ajanların rantabl bir şekilde çalıştırılabilmesi için perde arkasında daimi surette bunları sevk ve idare eden profesyonel istihbaratçılar mevcuttur.Bunlar genelde elçiliklerde veyahut konsolosluklarda bulunmakla beraber dikkat çekmeyen kişilerdir. Kullanılan ajanların devlet tarafından yakalandığında derhal ülkeyi terk ederler. Çünkü deşifre olmuş kişi perde arkasındaki şahısa ait bilgiler verip itirafta bulunursa “persona non grata” istenilmeyen kişi, olarak sınırdışı edilir.
Bunlar bilinen yöntemler olduğundan dolayı “MOSSAD”ın birimlerine gözatmayı uygun gördük.

MOSSAD Birimleri
-Askeri İstihbarat –AMAN
AMAN” Çok iyi teşkilatlanmış askeri birimdir,2 Bölüm tarafından yönetilir.Bu birimin başlıca görevi,müslüman ülkeler hakkında bilgi toplamaktır.;
-Toplama: Toplama ünitesi sınır ötesine ajan göndermek radyo,tv,gazete vs.. ele geçirmek telefon konuşmalarını dinlemekten sorumludur.
-Prodüksiyon:Prodüksiyon ünitesinde AMAN’lı 7.000 kişinin 3.000 ‘i çalışır.Konuları, dış ülkelerden çalınan belgelerin ve bilgilerin analizidir.Bu analizler politikacıların karar vermelerinde yardımcı olur. AMAN basına verilen bilgileri kontrol altında tutmaktadır. AMAN’a Bağlı GADNA’da değişik bir eylem grubudur.
Mossad’ın Eylem taktikleri:
Stratejik değer taşımayan eylemleri aleni bir gövde gösterisi şeklinde yaptığı bilinen bir vakıadır.Fakat Bu propaganda’da ise eylem “MOSSAD” kontrolünde medya vasıtasıyla dünya kamuoyuna iletilmektir.Nitekim “Entebbe” baskını bu şekilde olmuştur.
Çakal Carlos”un yandaşları ve ekibi tarafından Filistinli gibi davranıp baskında “MOSSAD”ın “KAHRAMAN”lık taslarcasına yaptığı operasyonda ele geçirmelerinin ardından Filmlere, kitaplara dahi konu olan bu “OLAĞANÜSTÜ” (ymüş) Gibi göstermeleri de eylem taktiklerinden biridir. “MOSSAD” Bu eylem’le beraber (Kendilerince) varlığını sadece değil tecrübesini de dünya’ya göstermiştir.
Siyonist ideolojilerinin menfaatlerini doğrudan ilgilendiren ciddi bir durum olduğunda devreye teşkilata bağlı yazarlar,film yönetmenleri,siyasi yorumcular,tv, vs.. devreye girmektedir.(!)
Delta Force”,”Münih’te 21 Saat” Yapımcı ve filmi çevirenlerin bu doğrultuda çalıştıkları da kesinleşmiştir.

-Ulusal gizli servis –Shin beth
Destek ve operasyon olmak üzere iki üniteye ayrılır.Destek ünitesinde sorgulama teknolojileri koordinasyonu ve operasyonlar için lojistik destek vardır.
Operasyon Ünitesi 3’e Ayrılır.
1-Koruma ve güvenlik :İsrail elçiliklerinin,Başkanların ve İsrail savunma sanayisini Koruma
2-Müslüman Ülkelerle İlişkiler
3-Müslüman Olmayan Ülkelerle İlişkiler

-Yabancı İstihbarat Servisi-Varash
Hakkında Hemen Hemen Nerdeyse Bilgi Yoktur Denilebilir, Başlıca Görevleri, Çeşitli istihbarat servisleri arasında bağlantı kurmaktır.
Türkiye’de Mossad ilişkilerine değinecek olursak Yazımızın uzun süreceğinden dolayı sadece şunu belirteyim ki Mossad-Türkiye İlişkisi menderes döneminde derin bir şekilde başlamıştır.


Şuayp Özbey / Adıyaman (Kahta) - Yaş: 21

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!

Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.

Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber. com. tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.

Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfadan az olsun. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

Bu haberler de ilginizi çekebilir