• DOLAR 34.288
  • EURO 37.185
  • ALTIN 2996.256
  • ...
13 Yaşındaki Hafız Eşliğinde Mukabele
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van merkezde bulunan bütün camilerde öğle ve ikindi namazlarından sonra yapılan mukabele programlarına yoğun katılımlar tüm güzelliğiyle devam ediyor. Kimi camilerde cami imamları Kur`an`ı yüzünden okuyarak mukabele programlarını uygularken kimi camilerde ise mukabeleler, müftülüğün belirlediği hafızlar eşliğinde okunuyor.

 

Hz. Ömer Camii de hafızlar eşliğinde mukabele okunan camilerden biri. İki ayrı hafızın olduğu mukabele programında 13 yaşındaki hafız Cihat Hügüt`ü gören cami cemaati ise hayretini gizleyemiyor.

 

13 yaşındaki hafız Cihat Hügüt bu yıl hafızlığı bitirmiş ve memleketi Van`a dönmüş. Diğer hafız ağabeyi Recep Ecer ile beraber müftülük tarafından Hz Ömer Camii`nde mukabele programına atanmış.

 

Kur`an-ı Kerim`i bu yaşta ezberleyebildiği için çok mutlu olduğunu belirten Hafız Cihat, \"Öğle ve ikindi namazlarından sonra diğer hafız ağabeyimle beraber burada mukabele okuyoruz\" dedi.

 

Hafız Recep Ecer ise, merkezdeki birçok camide hafızlar eşliğinde mukabelelerin okunduğunu belirterek, \"Müftülük ilk önce bizi dinliyor, daha sonra camilere atıyor. Peygamber Efendimiz (s.a.v), Cebrail (a.s) ile birlikte mukabele yapıyordu. Bunu yapmak güzel bir sünnettir. Herkese mukabelelere katılması için tavsiyede bulunuyorum\" ifadelerini kullandı.

 

Mukabele programlarına katılan cami cemaati de genç hafızlar eşliğinde mukabele okudukları için çok mutlu olduklarını belirterek; \"Maşallah genç hafızlarımızın sesi çok güzel. Hafızlarla beraber mukabele okumak çok farklı bir duygu. Rabbim bizi Kur`an`dan ayırmasın\" dedi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir