• DOLAR 34.238
  • EURO 37.181
  • ALTIN 3011.674
  • ...
Tek Araçla 12 Kişilik Sevk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Cezaevlerindeki sevk zulmü furyası sürüyor. Kaldıkları Batman M Tipi Kapalı Cezaevi`nden istekleri dışına sevkleri çıkarılan 12 Hizbullah hükümlüsü, hava sıcaklığı ve ramazan ayı dikkate alınmadan sadece bir ring aracıyla saat:09.00`da Ordu E Tipi Kapalı Cezaevi`ne doğru yola çıkarıldı.
 
785 kilometre uzaklıktaki Ordu`ya götürülen 12 mahkumun eşyalarıyla beraber adeta üst üste yığılarak sadece bir cezaevi aracıyla yola çıkarılmaları ailelerin tepkisine neden oldu.
 
Mahkumların istekleri dışında ailelerinin kaldıkları illere yüzlerce kilometre uzaklıktaki yerlere sevk edilmesinin ailelere ayrı bir zulüm olduğunu belirten mahkum yakınları, sevki çıkan 12 kişinin eşyalarıyla beraber aynı araçla götürülmesini insanlık dışı olarak niteledi.
 
Mahkûm yakınlarından Abdullah Çelik, 12 Hizbullah mahkûmunun Batman`dan Ordu`ya bugün sevklerinin gerçekleştiğini belirterek, "800 kilometreye yakın bir yolda bu sıcaklık ve Ramazan`da 12 kişiyi eşyalarıyla beraber ring aracına koydular. Gardiyanların söylediğine göre bir tek Bayburt`ta dinleneceklermiş. Bu sıcaklıkta yapılan bu sevk yazık günah değil mi, diyecek söz bulamıyorum. Allah yardımcıları olsun ve bu zulmü zalimlerin yanına bırakmasın" dedi.
 
Başka bir mahkûm yakını Veysi Turan ise, "12 mahkûmumuzu Batman`dan Ordu`ya sevk ettiler. 12 kişiyi bu sıcaklıkta eşyalarıyla beraber bir araca bindirdiler. Allah bu Zulmü yanlarına bırakmasın" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
Mahkûm M.Şerif Çelik`in eşi Hatice Çelik, "Bu sıcakta12 mahkûmu bir araca koyarak nasıl götürdüler. Yapılan bu sevk bir zulümdür. Allah bu yaptıklarını yanlarına bırakmasın. Dünyada ve ahirete bizim hakkımızı onlardan alsın inşallah" şeklinde konuştu.
 
Ordu`ya Sevki Çıkan Mahkûmlar
M.Şerif Çelik, Zeki Şinego, Aziz Gündüz, M.Şakir Fidancı, Çetin Başaran, M.Şakir Arı, Şehmus Şahin, Adil Rüzgar, Mehmet Uras, Mehmet Cengizhan, Ali Öner ve Bilal Taş. (M. Sait Çelik, M.Fatih Akgül- İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir