• DOLAR 34.179
  • EURO 37.074
  • ALTIN 2978.115
  • ...
Bayramda Tarihi Namazgah`ta Buluşalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle İftarları ve Mahalle Meclisi kapsamında Sille Parsana, Sille Ak ve Buhara Mahallelerinin sakinleriyle 2 ayrı iftarda bir araya geldi.

 

İlk olarak Sille Parsana Mahallesi Muhtarı ve sakinleriyle iftar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle İftarları`nın artık Konya`da bir marka ve Ramazan geleneği haline geldiğini söyledi.

 

Bayram Namazında Tarihi Namazgah`ta Buluşalım
Ramazan ayında düzenledikleri iftar programları, mahalle buluşmaları ve Rahmet Akşamları`nın ardından bayramda da Selçuklu Namazgahı`nda olacaklarını vurgulayan Başkan Akyürek, \"Selçuklu ecdadımızın, Sultan Alaaddin Keykubat`ın Cuma ve bayram namazlarını kıldığı, Selçuklu ordularını sefere gönderdiği Musalla Mezarlığı`ndaki namazgah şu anda teravih namazlarında hizmet veriyor. Mezarlıklar Müdürlüğümüz orayı yeniden düzenledi. Alaaddin Keykubat`ın ayağını bastığı minber orada bulunuyor. Hep birlikte bayram namazında Namazgah`ta buluşmayı diliyorum\" dedi.

 

Başkan Akyürek, daha sonra iftara katılan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa AK ile birlikte Sille Parsana ve Buhara Mahallelerinin sakinlerinin katıldığı iftar programına geçti.

 

Burada da mahalle muhtarları ve mahalle sakinleriyle görüşen Başkan Akyürek, vatandaşların taleplerini Halkla İlişkiler Masası`na yazdırmalarını, tüm taleplerin takibinin yapılacağını ifade etti.
(M.Ata Doğu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir