• DOLAR 34.233
  • EURO 37.152
  • ALTIN 2980.853
  • ...
`Bu Vahşetin Altında Maden Sevdası Yatmaktadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Saadet Partisi Van İl Başkanlığı binasında yapılan basın açıklamasını Saadet Partisi Van il başkanı M. Necip Yavuzer okudu. Yavuzer, emperyalist güçlerin Müslümanların kanının dökmekten, topraklarının işgal etmekten hiç geri durmadığını belirterek; "Topraklarımızda bulunan değerli madenler, petrol ve su kaynakları batılı emperyalist güçler tarafından biliniyor. Daha da önemlisi Müslümanların hâkimiyeti altında uzun süre kalan Filistin toprakları, Siyonist öğretinin kendine hâkimiyet kuracağı hayali ile ve bunu tahrif edilmiş Tevrat`a dayandırması sonucunda bugün Müslümanları kanı akıyor. Dün Filistin, Irak, Afganistan, Libya, Tunus gibi Müslüman ülkeler işgal edilirken bugünde savunmasız bütün hayati fonksiyonlardan yoksun Arakan`lı Müslümanlar Budistler tarafından şehit ediliyor ve görülmemiş vahşetlere maruz bırakılıyor" dedi.

 "1948 Yılından Beri İşgal Altında"
Arakan`ın coğrafik, jeopolitik, demografik ve tarihsel konumundan bahseden Yavuzer, "1948 yılından beri Budist Myanmar devletinin işgali altında bulunan Arakan`da ki Müslümanlar, büyük baskı ve kısıtlamalar içerisinde yaşamlarını sürdürmeye çalışmakta. Bölgede Müslümanların evlenmeleri, seyahat etmeleri ve okumaları yasaktır. Müslüman çocukların sadece ilkokula kadar okuyabilmelerine izin veriliyor. Müslümanların seyahat yasakları o kadar geniş ki başka bir kasabaya ailelerini ziyarete gitmek için bile izin almaları gerekiyor" diyerek Arakan`a uygulanan insanlık dışı uygulamaları hatırlattı.

130 Bin Kişi Katledildi
Arakan bölgesinin zümrüt, yakut, petrol, pirinç ve kereste zengini bir bölge olduğunu söyleyen Yavuzer, "Ülke, bağımsızlığını kazandığı 1948`den beri kesintili cunta ile yönetiliyor. 2008`de yeni anayasa referandumu sırasında ilk büyük katliam yaşanmış, yönetim 130 bin kişiyi isyancı olduğu gerekçesiyle öldürmüş, 25 milyon kişi de hala kayıp. 2010 ve 2012 seçimlerinde de benzer olaylar yaşanıyor, hapishaneler muhalif, terörist, ayrılıkçı ya da isyankâr göçmen olarak tanımlanan kişilerle doluyor" dedi.

Yavuzer, "Budist zulmünün yine bir emperyalist oyun neticesinde olduğu izlenimini veren bu vahşetin altında o topraklarda çıkarılan Zümrüt, Yakut ve Petrol gibi değerli madenlere sahip olama isteği yatmaktadır" dedi.

Yavuzer ayrıca, 5 Ağustos`ta İstanbul Kadıköy meydanında saadet partisinin düzenleyeceği `Bütün Zalimlere Lanet` mitingine bütün vatandaşı davet etti. (Fırat Arslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir