• DOLAR 34.225
  • EURO 37.171
  • ALTIN 2961.062
  • ...
El-Eman Hanı Restore Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Bitlis`te Van Beylerbeyi Hüsrev Paşa`nın yaptırdığı tarihi eserlerden El-Aman Hanı, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 9 milyon liraya restore edilerek turizme kazandırıldı. Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından tarihi dokusuna uygun dönüştürülerek kültür merkezi olarak kullanılacak tarihi han için ayrıca 2 milyon lira daha harcandı.

 

Toplam 11 Milyon Liraya Hayat Kazandı
Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Mahmut Doğru, halk arasında bilinen ismiyle El-Aman Hanı, yani El-Aman Kervansarayı`nın 16. yüzyıldan kalma olduğunu belirterek şunları anlattı:
\"Van Beylerbeyi Hüsrev Paşa tarafından 16. yüzyılda yaptırılan ancak ilgisizlikten dolayı harabeye dönüşen El-Aman Hanı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Bitlis Eren Üniversitesi`nin toplam 11 milyon lirayı bulan projesiyle yeniden kazanıldı.\"

 

Tarihi Hanın içerisinde bulunan Türk hamamı da restore ediliyor. Handa 300 kişilik salon, 100 kişilik restoran bulunuyor. Ayrıca 11 tane ofis, 50`şer kişilik iki adet sinema salonu yer alıyor. Öğrenciler ve ziyaret edecekler için tanıtım gösterisi yapılacak iki tane cep sineması bulunuyor, Han yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik kapalı, 16 bin metrekarelik dış alana sahip bulunuyor.
Dış alan düzenlemesini, peyzaj düzenlemesini yapılıyor. Gece ışıklandırması ile güzel bir görünüme kavuşacak. Türkiye`de sayılı birkaç kervansaray arasında yerini alacak. (Erkan Yürek -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir