• DOLAR 34.198
  • EURO 37.256
  • ALTIN 2942.544
  • ...
KPSS Sonuçları Neden Açıklanmıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 7-8 Temmuz`da Türkiye genelinde gerçekleştirilen KPSS lisans sınavı yapılmış hemen ardından da kopya iddiaları gündeme gelmişti. KPSS sonuçlarının geçen yıllara göre 10 gün önce açıklanması gerekirken henüz açıklanmamış olması ve bu konuda ÖSYM tarafından herhangi bir bilgi verilmemesi KPSS adaylarının tepkisine neden olurken \"Acaba sınavda kopya çekildiği için mi? Sonuçlar açıklanmıyor\" sorusunu akıllara getirdi.

 

Konu ile ilgili olarak konuştuğumuz KPSS adaylarından Şerif Karabaş sınavla ilgili şüphelerini dile getirerek, şunları söyledi: \"Veteriner Fakültesi mezunuyum. Geçen yıllarda sınavdan 3 hafta sonra sonuçlar açıklanıyordu. Ancak bu yıl ne hikmetse bir aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen sonuçlar hala yok. Bunun kopya meselesiyle alakalı olduğunu düşünüyorum Hesapların düzeltilmesi gerekiyor tabi. Sınav sonuçlarının bir an önce açıklanması gerekir. Çünkü öğretmen adayları gelecek ay tercih yapacaklar bunların tercih öncesinde düşünmelerine fırsat tanınması gerekir. Özellikle kopya meselesinde ciddi bulgular olmasına rağmen üstü kapatıldı. Bizler bu sınav için annemizi babamızı geride bırakıp geldik, çoluk çocuklarını ihmal edip 9 ay bu sınava çalışanlar var o insanların hakkı yeniliyor bundan dolayı mağduruz ve kopya meselesi üzerinde ciddi bir şekilde durulmasını istiyoruz.\" diyerek olayla ilgili kuşku, kaygı ve beklentilerini dile getirdi.

 

Kinyas Hazinses adlı KPSS mağduru ise kopya meselesinin iddia olmadığını aksine gerçek olduğunu iddia ederek, \"Ben de sınava girdim kopya iddia değil gerçektir. Bu haksızlığın ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Daha güvenli bir eğitim sistemi istiyoruz. Bu Arada METEKSAN``ı sızdırdığı sorulardan dolayı kınıyoruz. Bu olaya moralimiz baya bozuldu. Büyük bir gayretle sınava hazırlandık ve sınavımıza girdik. Ancak sonuç böyle olunca bizler hayal kırıklığına uğradık. Bu sınav iptal edilse bile bu moralle nasıl bir daha sınava hazırlanırım bilemiyorum. Ayrıca bir hafta önce açıklanması gereken sınavın açıklanmaması kuşkularımızda ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor\" şeklinde konuşarak olaya tepki gösterdi.

 

Sabır Bilici ise resim öğretmenliği bölümünü bitirdiğini ve sınava bu yıl ilk kez girdiğini söyleyerek, \"KPSS sonuçlarının bu hafta açıklanmasını bekliyoruz. Sonuçlarını görmek gerekir. Kopya iddialarını çok gerçekçi bulmuyorum her yıl olduğu gibi bu yılda kimileri böyle iddiaları ortaya atmıştır. Bunda 2010 yılındaki KPSS gibi bir kopya gerçeği de ortada yok. Kendimde KPSS mağduru olmama rağmen bu tür iddiaları gerçekçi bulmuyorum. Ben sınavın iptal olmasını isterim. Bu dönem sınavım güzel geçmedi önümüzdeki yıl belki daha iyi yaparız\" diyerek kopya iddialarının gerçekçi olmadığını İfade etti.

 

Son olarak sorularımızı yanıtlayan Fen Bilimleri Bölümü mezunu Ahmet Karayel ise sınavın açıklanmamasının kopya iddialarıyla bağlantılı olduğunu düşündüğünü aktararak, \"Fen Bilimleri Bölümü mezunuyum ilk kez sınava girdim. Sınav sonuçlarının gecikmesi moralimizi bozuyor. Kopya nedeniyle açıklanmadığını düşünüyorum. Hatta kesinlikle kopya çekildi diyebilirim hakkın yerini alabilmesi için sınavın iptal edilip tekrar daha adil ve kopyasız bir şekilde yapılmasını istiyorum\" diye konuştu. (Sinan Bilici, Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir