• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
Ulaştırma Bakanı`ndan Protestolara Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Habip Soluk, Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurulu`nun (BTK) internete 4 farklı filtre getireceğini duyurmasının ardından yapılan eylemleri eleştirerek, "Ben size soruyorum; bu yeni yasayı okudunuz mu? Neymiş ne getiriyor diye bakmadan herkes bir kaşıkta fırtına koparıyor. BTK bütün GSM alanlarında olduğu gibi yeni bir düzenleme getiriyor. Bu farkı filtreleme olayı. Bunun neresinde sansür var? Biz ne görebiliyoruz ne anlayabiliyoruz, ne de var diyenler bunu izah edemiyorlar, bizi anlamıyorlar" dedi.

Gaziantep`teki incelemelerinin ardından karayolu ile Kahramanmaraş`a gelen Bakan Mehmet Habip Soluk, Vali Şükrü Kocatepe`yi makamında ziyaret etti. TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil,AK PartiKahramanmaraş milletvekili Fatih Arıkan`ın da katıldığı ziyarette konuşan Bakan Soluk, Acil Eylem Planı`ndaki 15 bin kilometrelik hedefin tamamlanması için 1399 kilometre kaldığını bildirdi.

Kalan yolu da ağustos ayında tamamlayacaklarını kaydeden Soluk, "2012`den sonra bölünmüş yollardaki hızı sıcak asfalta, şu andaki sıcak asfalt hızını da bölünmüş yollara yer değiştirmeyi planlıyoruz. Yollarımızın bir an önce sıcak asfalta dönüşmesini ve kullanım lüksünü sağlamayı planlıyoruz" diye konuştu. Bakan Soluk, Türkiye`de 100 milyon motorlu taşıtın bulunduğunu belirterek, "Kilometredeki ölüm sayısı 5.97`den bugün 3.71`e indi. Avrupa ortalaması 3 civarındadır. Bizim de hedefimiz bunu 2`ye 1`e çekmektir. Yolların hiçbir günahı yoktur. Yollar kaza yapmaz, yollar insanları öldürmez. O yolu kullanan insan bilgisizliği, altındaki aracıyla ilgili bakımlarının yapılmaması neticesinde trafik kural ve kaidelerine uymamasının neticesinde hem malına hem canına zarar veriyor. Ama sesi çıkmayan, dili olmayan yola fatura kesiliyor" dedi.

Bakan Soluk, BTK`nın 22 Ağustos`tan sonrainternetsitelerine getireceği 4 farklı filtre ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Ben size soruyorum; bu yeni yasayı okudunuz mu? Neymiş ne getiriyor diye bakmadan herkes bir kaşıkta fırtına koparıyor. Yeni yasa diye bir şey yok. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Başkanlığımız, bütün GSM alanlarında olduğu gibi yeni bir düzenleme getiriyor. Evlerde cep telefonunda kullandığınız standart site var. Burada bir sıkıntımız var mı? Şimdi 22 Ağustos`ta getirilen nedir?

Arkadaşlarımız belki bunu pazarlayamamış olabilir. Bu tarihten sonra bir BTK olarak standart paketle ilgili bir şey yok. Bunun dışında 3 paket daha öneriyoruz. Bunlardan biri aile paketi, diğeri çocuk paketi, diğeri ise yurt içi paketi. 22 Ağustos`tan sonra biri ben aile paketini evime almak istiyorum diye gelirse biz bunu veririz. Bunun farkı filtreleme olayı. Kişi bunu aldı hoşuna gitmedi, yeniden çıkar. Bu diğer paketler için de aynı. Bunun neresinde sansür var? Biz ne görebiliyoruz ne anlayabiliyoruz, ne de var diyenler bunu izah edemiyorlar, bizi anlamıyorlar."

DHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir