• DOLAR 34.229
  • EURO 37.332
  • ALTIN 2945.802
  • ...
`Muş-Sason Karayolu Açılsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sason Halk Meclisi ve Bat-Der, Muş-Sason Karayolu`nun yapılması konusunda kampanya başlattı. Bat- Der`den yapılan açıklamada, Güneydoğu Anadolu`yu Karadeniz`e bağlayacak olan Muş-Sason yolu Batman için en önemli projelerden olduğu belirtildi.

Açıklamanın devamında, "Batman`a her gelişinde büyük projeler bana gelmiyor diyen Bakan`a işte mega proje… Sadece Batman`ı değil Doğu ve Güneydoğu bölgesini ilgilendiren dev proje… Batman`ı Doğudan, Batıya Kuzeyden güneye yollarla çevirmek için en ideal yol Sason- Muş yoludur" dediler.

Batman Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Emin Bulut, geçtiğimiz ay görüştüğü Muş Belediye Başkanı Necmeddin Dede ve Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan`ın ortak istek olarak Batman`ı Muş`a daha yakın bir düzeye getirecek bu projenin bir an önce hayata geçmesi gerektiğini belirtiklerini kaydetti.

Bulut, "Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede ve Sason Belediye Başkanı Muzaffer Aslan`ın da hayalleri olan bu önemli yol projesiyle Sason`un doğa, tarih, kültür ve turizmle dünyaya açılacaktır. Batman`ın en önemli doğal alanlarına sahip olan Sason ilçemizin gelişmesi Batmanın `a çok katkı sunacaktır. Sayın bakan, sadece Batman`ı değil bütün bölgeyi ilgilendiren ve kalkınmasına katkı sunacak bir projeyi destekler ve hayata geçirirseniz bizde sizi Bölgenin eski bakanlarından Yusuf Azizoğlu ve Şerafettin Elçi`nin isimleriyle yad ederiz" dedi.

Bulut, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede`nin, "Bu proje Batman ve Muş`un kalkınmasına büyük bir katkı sunacağını ve Maliye Bakanı Şimşek ve hemşerimiz Zafer Çağlayan`ı göreve davet ediyoruz" dediğini aktardı. (M.Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir