• DOLAR 32.501
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2422.894
  • ...
Şimşek`ten Derviş Yorumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Şimşek, "Konu sıcak, yorum yapmak doğru değil, fakat Türkiye`den birininIMFBaşkanı olması bizi sevindirir." dedi.

Ata Yatırım`ın tertip ettiği Yatırım Konferansı`na verilen arada gazetecilerin sorularını cevaplayan Şimşek, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını öngören uygulama ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Burada tüm kamunun brüt alacağı 100 milyar liraya yakın. Söz konusu rakamın yapılandırılmasının ardından faiz yerineenflasyonfarkı alınması ve cezalardan geri adım atılması sebebiyle ayrı bir rakama ulaşılacak.

Geçen hafta itibariyle Maliye Bakanlığı`nda yeniden yapılandırılan miktar net olarak 26 milyar lira civarındaydı. Sosyal Güvenlik Kurumu`nda (SGK) ise 18-19 milyar lira civarındaydı. Maliye Bakanlığı ve SGK için 45 milyar liralık, yapılandırılan ve kasaya girecek bir rakamdan bahsediyoruz."

Şimşek, mükelleflere 36 ay taksit imkânı tanındığını belirtirken, " Bunlardan bir bölümü peşin ödemeyi tercih etti." dedi. Nisan ayında da yapılandırmadan gelen rakamın 190 milyon lira civarında olduğunu bildirdi.

Gazetecilerin seçim sürecine girildiğine işaret etmeleri veekonomiuygulamalarını sormalarına karşılık Bakan Mehmet Şimşek, iktidar olarak bütçe disipline verdikleri önemi vurguladı.

Maliye yönetiminin yeterince sıkı tutulmadığı tenkitlerine karşı çıkan Şimşek "Bütçe açığı bir önceki seneye göre yüzde 75-80 azalıyorsa, bu bütçe çok sıkı tutuluyor demektir.`` ifadesini kullandı.

Şimşek, IMF Başkanlığı için eski bakanlardan Kemal Derviş`in de adaylar arasında bulunduğunun aktarılması ve görüşlerinin sorulması üzerine ise şunları kaydetti: ``Konu henüz çok sıcak, yorumda bulunmak doğru olmaz ama tabii ki Türkiye`den birisinin olması bizi sevindirir. Gelişmekte olan ülkelerden bir temsilcinin IMF başkanlığına seçilmesi muazzam olur. Bu sabah benimle ilgili de bir haber vardı. Şu aşamada bunlar sadece piyasadaki söylentiler ama eminim bir gün bir Türk de IMF başkanı olacaktır."


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir