• DOLAR 34.538
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2998.585
  • ...
Bakan Şahin, Şırnaklı Gazetecilerin Sıkıntılarını Dinledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK-Şırnak ziyareti sonrasında vatandaşlarla iftar yemeğinde bir araya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şırnak Gazeteciler Cemiyeti`nde gazetecilerin sıkıntılarını dinledi.

Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mesut Caner, Şırnak basını ile ilgili Bakan Şahin`e kısa bir bilgi sunduktan sonra yerel basının güçlendirilmesi talebinde bulundu. Şırnak`ta 12 tane gazete ve 60`tan fazla gazetecinin faaliyet yürüttüğünü belirten Cemiyet Başkanı Caner, yerel basının güçlendirilmesi ile halkın daha çok aydınlanabileceğine dikkat çekti.

Yerel basının güçlendirilmesi ile ilgili talepleri Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`a ileteceğini belirten Bakan Fatma Şahin, bu taleplerin rapor halinde bakanlığa da iletilmesini istedi.

Hükümetin Şırnak`ın kalkınmasında daha fazla yatırım yapması gerektiğini belirten Başkan Caner; \"Medeniyetin temeli yoldur ve yollarımızı görüyorsunuz. Şırnak`ın kalkınması için öncelikle yolların düzelmesi lazım ve bunu sadece belediyenin imkanları ile yapmak mümkün değil. Bu yüzden hükümet olarak, iktidar olarak sizlerin bu konuya bizzat el atmanızı talep ediyorum. Hastanemizin koşulları istenildiği kadar elverişli değil ve bütün Uludere halkı da bu hastane sayesinde tedavi görebiliyor. Şırnak`a daha modern bir hastane yapılması ve bir an önce de kadın doğum hastanesinin yapılmasını sizden rica ediyoruz. Ekonomi ve sosyal alanda da yeteri bir yatırım yok. Bunun için de gerekli girişimlerin yapılmasını arz ediyoruz.\" dedi.

Bütün bu isteklerin rapor halinde kendilerine bildirilmesini isteyen Bakan Fatma Şahin; \"Şırnak`ta ekonomik yatırımların tam olarak yapılabilmesi için öncelikle bölgede var olan terör ve güvenlik sorununun bitmesi lazım. Bu şartlarda kaç tane yatırımcının buraya gelmesini bekleyebiliriz ki? Bu sorunun çözümü de sizlere düşüyor. Nasıl Nuh`un gemisi beka içerisinde Cudi`ye varıp durmuş ise, Türkiye gemisinde de istenilen hedefe ulaşabilmek için herkesin geminin bekasını sağlamak için üzerine düşen görevi yapması lazım. Ancak bu şekilde burası gelişir.\" diye konuştu. (M. Şerif Aşkın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir