• DOLAR 34.538
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Bingöl Okullaşma Alanında En Rahat İl
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, dün saat 14.00`da makamında yeni eğitim sistemi ile ilgili gazetecilere bilgi verdi. Bingöl`ün değerlerine sahip çıktığı bir il olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı: \"İmam Hatip ortaokulları, Bingöl`ün değerlerine katkısı olacaktır\" dedi.

Yeni eğitim sistemini Bingöl`de oturtmak için yoğun bir çaba gösterdiklerini ifade eden Sarı, bütün hazırlıkların bitme aşamasına geldiğini söyledi.

Bu çalışmalar kapsamında Bingöl genelinde 70 tane ortaokul açtıklarını hatırlatan Sarı, yeni eğitim sistemi ile birlikte hem meslek liselerinde hem de bu liselere taleplerin arttığını kaydetti.

Liseye kayıt yapmanın zorunluluğu olduğunu ifade eden Sarı: \"Bingöl olarak, öğrencinin liseye kayıt yapmama gibi bir sorunu yok. Bingöl okullaşma alanında Türkiye`nin en rahat ili. Bunlara rağmen bizim amacımız ilimizin başarı çıtasını zirveye ulaştırmaktır. LYS`de ilk on bine 37 öğrencimiz girdi. SBS`de ise 500 tam puan alan 2 öğrencimiz, 500-450 puan arası 212 öğrencimiz ve 450-400 puan alan öğrencimiz ise 427`dir. Bu yıl SBS`ye 5 bin öğrencimizden 4 bin 729 öğrenci sınava girdi. SBS`de başarı gösteren öğrencilerimizi tek tek arayıp tebrik ettim. Bildiğiniz üzere SBS`de tercihler başladı. Bu sınavda başarı gösteren öğrencilerimizin Bingöl`deki okulları tercih etmelerini istiyoruz. Bu konu ile ilgili olarak da ilgili kurumların yetkilileriyle de görüştüm. Bizim isteğimiz, Bingöl`de başarı yapan öğrencilerimiz Bingöl`de kalıp, 4 yıl sonra üniversite sınavlarında başarı göstermeleridir. Bu başarı da Bingöl`ün başarı sıralamasını artırır\" dedi.

İmam Hatip ortaokullarının haricinde diğer ortaokulların kayıt yapma işinin adrese dayalı kayıt sistemi ile yapıldığını söyleyen Sarı, İmam Hatip Ortaokullarında ise tercihli kayıt yapılabilineceğini belirtti.

17 Temmuz 2012 tarihinde başlayan İmam Hatip Ortaokulları kayıtlarının 23 Ağustos 2012 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Sarı: \"6287 Sayılı (4+4+4) kanunla ilimizde aşağıda isimleri, adresleri ve iletişim bilgileri verilen İmam Hatip Ortaokulları açılmıştır. Kayıtlarımız 23 Temmuz - 17 Ağustos 2012 tarihleri arasında öğrenci velisinin ilgili okula bizzat başvurması ile yapılacaktır. Kayıtlarımız sadece 4. sınıftan 5. (ortaokul 1.sınıf) sınıfa geçen öğrencilerimiz içindir. Ara sınıflarda yani 6., 7. ve 8. sınıflara geçen öğrencilerimiz 8. sınıftan sonra istemeleri halinde lise birinci sınıfa yani 9. sınıfta İmam Hatip Liselerine kayıt yaptırabilirler. Ayrıca bu yıl ilköğretimden mezun olan ve lise 1.sınıfa (9.sınıf) başlayacak olan öğrencilerimizin de istemeleri halinde İmam Hatip Liselerinin 1. sınıflarına SBS sınavıyla veya sınavsız olarak kayıt yaptırabilirler. İmam Hatip Ortaokullarına ayrılan kontenjanların üstünde başvuru olması halinde noter huzurunda kura çekilecektir. Çocuğunu Evine en yakın İmam Hatip Ortaokulunda okutmak isteyen velilerimiz öğrencilerinin kayıtlarını 17 Ağustos 2012 tarihine kadar yaptırmaları gerekmektedir\" diye konuştu.

Bingöl genelinde 14 tane İmam Hatip Ortaokulunun açıldığını kaydeden Sarı, köylerde oturan kızlar için de Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi`nde olan Cumhuriyet Kız Yatılı Bölge İmam Hatip Ortaokulu`nu açtıklarını ifade ederek: \"Açtığımız ortaokulları Bingöl`ün hassasiyetlerine yönelik açıldı. İnşallah Bingöllüler bu okullarımıza sahip çıkarlar. Bingöl değerlerine sahip çıkan bir ilimiz. İmam Hatip Ortaokullarının da Bingöl`ün değerlerine katkısı olacağına inanıyorum\" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir