• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Tarihi Köprü Restore Edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Gemlik Belediyesi`nin Kent Meydanı Projesi kapsamında yürüttüğü Çarşı Deresi Rekreasyon Projesi çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği çerçevesinde gerçekleşen çalışmalar kapsamında minibüs eski garajının üstü tamamen açıldı. Çarşı Deresinin bitiminden İstiklal Caddesine kadar olan kısımda kapalı olan dere üstü açma çalışmaları tamamlanmak üzere. 1960`lı yıllarda kapatılan bölgedeki dere yatağı ve çevresi yaklaşık 350 metrelik bir çalışma ile denize kadar açılacak.

 

Çarşı Deresi Rekreasyon ve Kent Meydanı ile bütünleşme projesi kapsamındaki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, derenin tamamının temizlenerek, sahile kadar olan bölümün açılacağını ve ilçeye yakışır bir proje yürütüleceğini söyledi. İlçede merak konusu olan minibüs eski garajını istiklal caddesi ile Kemal Akıt Caddesine bağlayan tarihi köprünün de yıkılmayacağını müjdeleyen Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, tarihi sayılan köprünün aslına uygun restore edilerek hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

 

Çalışmaları Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Sarı, Fen İşleri Müdürü Ahmet Turan, BUSKİ Şube Müdürü Hasan Türe ile birlikte inceleyen Refik Yılmaz, bölge esnafının endişelerini de haklı bulduğunu dile getirerek, \"Geçici görüntü kirliliğinin rahatsızlık verdiğinin farkındayız. Bu nedenle minibüs garajı üstünü açma çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Biran önce tamamlamak adına titiz bir çalışma yapıyoruz. Esnafın ve Gemliklilerin gösterdiği hoşgörü için de teşekkür ediyorum\" dedi.

 

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, ilçeye yakışır bir Çarşı Deresi Rekreasyon Projesi ve yine ilçeye yakışacak bir Kent Meydanı için tüm imkânları seferber ettiklerini kaydetti. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir