• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Nuh Eğitim Der`den Depremzedeye Ramazan Yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak`ta faaliyet gösteren Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği, Ramazan yardımlarına ara vermeden devam ediyor.
 

Roboskiden Sonra Vanlı Depremzede
Ramazan yardımlarında Roboski mağdurlarını unutmayan Nuh Eğitim Der, şimdi de yaralı Vanlı depremzedenin yardımına koştu. Oğlu, gelini ve 6 torunu ile Cumhuriyet Mahallesi İpek Sokakta kiralık bir evde barınmaya çalışan Emine Sevik`e bir adet buzdolabı verildi.
 

Ailenin İhtiyacına Göre Yardım
Ramazan yardımlarının yanında yardıma muhtaç ailelerin tespitleriyle de faaliyet içinde olduklarını belirten Nuh Eğitim Der Yardım Komisyonu Başkanı Zekeriye Tatar; "Dernek üye ve gönüllülerimiz aralıksız bir şekilde çalışıyorlar. Bir yandan yardıma muhtaç aileler tespit edilirken, bir yandan da yardımlarımız sürüyor. Daha önce yardıma muhtaç olduğunu tespit ettiğimiz Vanlı Depremzede Emine Sevik`in evlerinde beyaz eşya olarak bir buzdolabına ihtiyaçları olduğu görüldü. Bunun üzerine harekete geçen dernek üyelerimiz, hayırsever bir vatandaşın bağışladığı buzdolabını bu aileye vermeyi uygun buldu" ifadelerini kullandı.
 

Bu Asırda Komşunun Bir Kalıp Buzuna Muhtaç
Konuyla ilgili Vanlı depremzede Emine Sevik de; "Bildiğiniz gibi havalar çok sıcak. Bu sıcak havalarda soğuk bir su içmek için bile, komşularımızdan temin ettiğimiz buz kalıplarıyla idare etmeye çalışıyoruz. Şu an bulunduğumuz evde, 200 TL kira ile oturuyoruz. Halimiz perişan. Allah yardımcınız olsun inşallah." dedi.
 

Şu an durumunuz nasıldır sorusuna Sevik: "Hiçbir durumumuz yok. Ben ne bileyim. Allah can sağlığı versin durumumuz iyidir. Allah sizden razı olsun." temennisinde bulundu.
 

Çadırlarda Barınmaktansa Burada Yaşarız
Van`a dönmeyi düşünüyor musunuz sorusuna Emine Sevik`in cevabı ise içler acısıydı: "Ne diyelim oğlum, Eğer, bize bir parça ev olursa belki gideriz. Eğer olmazsa ve evsiz kalacaksak, biz burada kalırız. Gidip ne yapacağız. Madem gidip çadırlarda kalacağız, Van gölünün yanında idare etmemiz mümkün değil, burada kalırız." dedi.
 

Sevik, tek çalışanları ve işsiz olduğunu belirttiği oğlunun ise, hastalığından dolayı hayırseverler tarafından Batman`a doktora götürüldüğünü ifade etti.
 

Vanlı Depremzede Emine Sevik son olarak; "Allah sizi belalardan korusun. Başım üzerine geldiniz. Biz de şu vakit buralardayız. Böyle bile idare olunursa iyidir. Allah sizin hayrınızı kabul etsin. Allah sizden razı olsun. "dualarında bulundu. (Emcet Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir