• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
6 Yıldır Ailesinden Uzak İftarlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSVİÇRE - Dünyanın çeşitli yerlerinde esaret, yoksulluk, savaş ve asimilasyon sebebiyle rahat yüzü görmeyen, hürriyetleri elinden alınmış ve ülkelerini terk etmek zorunda kalmış Müslümanların da katılım gösterdikleri Ramazan özel programı, Basel Said-i Nursi Camii`nde Ramazan ayı boyunca devam ediyor.
 

Bu program çerçevesinde düzenli olarak her akşam Said-i Nursi Camii`nde verilen iftar yemeğine katılanlardan Çeçen Sharan Yahiev, Rus işgali sebebiyle ülkesini terk etmek zorunda kalan Çeçenistanlılardan sadece biri. 26 yaşında olan ve 6 yıldır İsviçre`de yaşamını sürdüren Yahiev, amcasını ve iki yeğenini Çeçenistan`da yıllardır varolan Rus zulmünden dolayı meydana gelen savaşlardan birinde kaybetmiş.
 

Ruslar Dünya Kamuoyunu Kandırıyor
Rus askerleri tarafından Çeçenlere yapılanlar karşısında dünyanın seyirci kaldığını belirten Yahiev, "Rusya çeşitli hilelerle dünya kamuoyunu aldatmaya çalışıyor ve Çeçenistan`ı kendi toprağı gibi gösteriyor." diyerek, Rusya`nın yaptığı zulmü meşru göstermeye çalıştığına vurguladı.
 

6 yıldır vatanı ve ailesinden uzak diyarlarda yaşamak zorunda olan Yahiev, Said-i Nursi Camii`nde gerçekleşen iftar yemeklerinde farklı coğrafyalardan olan Müslümanlarla aynı sofrayı paylaşmanın ve aynı saflarda namaz kılmanın çok güzel bir duygu olduğunu sözlerine ekledi. (Hamza Korkut - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir