• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`da yayın yapan gazete ve internet sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: Bunun Katliam Olduğunu Kabul Edin
Van`da bazı sivil toplum kuruluşları ve sendikaların katılımıyla yapılan basın açıklamasında Roboski katliamı bir kez dana kınandı. Açıklamada, katliamın üzerinden 7 ay geçmesine rağmen sorumluların halen yargı önüne çıkarılmamasına dikkat çekildi.

Mahalleyi Lağım Suları Bastı
Emin Paşa Mahallesinde bazı ev ve bahçeler taşan kanalizasyon suları altında kaldı. Olaya tepki gösteren mahalle sakinleri, belediyenin yaklaşık 2 yıldır süren bu soruna el atmayarak halkın sağlığını hiçe sağdığını ileri sürdü.

Mahkemeye Çıkarılan 4 Kişiden 3`ü Tutuklandı
Devriye görevi yapan polis otosuna yönelik silahlı saldırıda bulunan PKK`lılara yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 12 kişiden 3`ü tutuklandı.

VANGÖLÜ EKSPRES: Van`da Tüketilen Etin Yüzde Sekseni Kontrolsüz
Van Özel Nas Et Kombinası Veteriner Hekimi Feryat Amaç: \"Kaçak kesim ve dışarıdan kontrolsüz olarak getirilip halkın tüketimine sunulan et halk sağlığını olumsuz etkiliyor.\" dedi.

Ahırları Akaryakıt İstasyonunu Dönüştürmüşler
Başkale ilçesine bağlı Kavurgalı köyüne düzenlenen operasyonda, daha önce ahır olarak kullanılan bar yapının ilkel yöntemlerle akaryakıt istasyonuna dönüştürüldüğü belirlendi.

VAN POSTASI: PKK`lılar Köy Muhtarını Kaçırdı
Van`ın Saray ilçesinde bir köy muhtarı, PKK`lılar tarafından kaçırıldı.

Çaldıran`da Sel
Dere taştı ve 35 ev hasar görürken, hayvanlar telef oldu, ekili araziler sular altında kaldı.

BÖLGE GAZETESİ: Tüketilen Etin Yüzde Sekseni Kontrolsüz
Van Özel Nas Et Kombinası Veteriner Hekimi Feryat Amaç, Van`da tüketilen etin sadece yüzde yirmisinin mezbahanelerinde kesildiğini, geriye kalan yüzde seksen gibi büyük bir oranın ise ya kaçak kesim yada dışarıdan kontrolsüz olarak getirilen et olduğunu söyledi.

Terzilik Mesleği Tarihe Karışıyor
Bir dönem gözde mesleklerden olan terzilik, hazır giyim sektörünün gelişmesiyle bitme noktasına geldi.

DOĞU ANADOLU: Kadınlar SODES Kapsamında Eğitiliyor
Edremit İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı kapsamında yürütülen, \"Çocukların ilk öğretmenleri anneler\" adlı proje hayata geçiriliyor.

Adalet Platformundan Basın Açıklaması
Van`da bir araya gelen `Roboski`ye Adalet Platformu Van İl Koordinasyonu` üyeleri, katliamların hesabını kardeşliğin ülkesini kurarak soracaklarını açıkladı.

VAN SESİ: Sorumlular Uyuyor mu?
Veteriner Hekimi Feryat Amaç: \"Kaçak kesim ve dışarıdan kontrolsüz olarak getirilip halkın tüketimine sunulan et halk sağlığını olumsuz etkiliyor.\" dedi.

ŞEHRİ VAN GAZETESİ: Rahmeteli Gıda Bankası 11 Günde 600 Aileye Yardım Dağıttı
Yaklaşık bir yıldır Van`da hizmet etmeye başlayan Rahmeteli Gıda Bankası, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte yardımlarını arttırdı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir