• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
Finansbank da Örtü Düşmanı Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“BAŞÖRTÜLÜ RESİM BULUNAN CV`LERİ DİREK ÇÖPE ATIYORUZ”

Daha önce bir çok şirkete iş başvurusunda bulunan ve sırf başörtülü olduğu için reddedilen bir bayan, Finansbank`ın bilgi teknolojileri firması IBTECH`e resimsiz CV göndererek iş başvurusunda bulundu. Bir süre sonra randevu vermek için telefon eden firma yetkilileri, bayanın başörtülü olduğunu öğrenince demediğini bırakmadı. Başörtülü bayanı, sırf başörtüsü taktığı için aşağılayan firma yetkilisi, “Başörtülü olduğunuzu bilseydik hiç çağırmazdık. Açıkçası biz başörtülü resim bulunan CV`leri direkt çöpe atıyoruz. Bu kişiler en başta eleniyorlar zaten. Şirketimizin prosedürü böyle” dediği öğrenildi.

“İNSANLAR KİMİN NE OLDUĞUNU BİLSİN”

Akit`e konuşan mağdur başörtülü bayan, toplumumun başörtü düşmanı firmaları tanıması gerektiğini kaydederek, “İnsanlar kimin ne olduğunu bilsin. Bir çoğu bariz ortada olmasına rağmen, bunlar hemen unutuluyor. Bir çok arkadaşım iş bulmasına rağmen, sırf başörtülü olduğum için iş bulmakta güçlük çekiyorum” ifadelerini kullandı.

BANKA: ŞİRKET POLİTİKALARI BU YÖNDE

Akit`in ulaştığı Finansbank yetkilisi, “Başörtülü bayanların iş başvurularının kabul edilmediğine dair iddialar var. Doğru mudur?” sorusu üzerine iddiaları doğrulayarak, “Yani böyle bir şey var. Bizim firmamız için geçerli. Şirket politikaları bu yönde olduğu için kabul edemiyoruz” diye konuştu.

Yeniakit

Bu haberler de ilginizi çekebilir