• DOLAR 32.47
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2434.753
  • ...
Budist Katliama Tepkiler Büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Mersin İl Temsilcisi Ercan Fidan, Mersin İl Müftüsü Ali Melek ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Sezai İncesu ve Arakan`daki vahşete tepkilerini dile getirdiler.


İnsan Allah`tan Uzaklaştıkça Zulme Yakınlaşıyor
Yüce dinimiz İslam`ın barış dini olduğunu ifade eden Mersin İl Müftüsü Ali Melek, "Bugün Arakan`da gördüğümüz sahneler insanın içini burkan, acıtan sahnelerdir. İnsanlar, Allah` tan uzaklaştıkça Zulme yaklaşıyorlar" dedi.

Müslüman devletlerarasında güçlü bir birliktelik istemeyen birçok dış güçlerin olduğuna dikkat çeken Melek, "Müslümanlar arasında tesisi edilmesi gereken kardeşlik bağının gerilemesini isteyen birçok güç var. Güçlü olan bir devletin bir başkasının ona hükmetmesi söz konusu olmayacağından dolayı öncelikle zayıflatmak kendi iç problemleri ile mezhepsel birtakım şeylerle daha da zayıf bir hale dönüştürerek onlar üzerindeki hâkimiyetini sağlamak ve sürdürmek isteyen güçler her zaman olacak. Tarih içerisinde her zaman olmuştur ve olacaktır olmaktadır" dedi.


Ümit ve Temennimiz: Birlik ve Beraberlik
TESSEP Mersin Temsilcisi Ercan Fidan ise Arakan`daki katliamların ABD, İsrail ve müttefiklerinin sessizliğinden kaynaklandığını söyledi. Dünya üzerinde iki milyara yakın Müslüman nüfusunun bulunduğunu söyleyen Fidancı "Bu kadar Müslüman`ların gözlerinin içene baka baka böyle bir zulmü yapmaları üzerinde çokça tefekkür edilmesi gereken bir haldir. Rabbim bizi zulmün karşısında sessiz kalmayan mazlum ve mahrum insanların hak ve hukukunu savunan bir insan eylesin. Ümit ve temenni ederiz ki inşallah bu yaşanan zulümler inanan insanların, mahrumların, hak ve hukukunu savunmada birlik ve beraberliklerine vesile olduğu gibi dünya müstekbirlerin de yıkılışına vesile olur" dedi.


Budistler Kullanılıyor
Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Sezai İncesu, Arakan`ın Osmanlı döneminde bir İslam ülkesi olduğunu belirterek "Budistler orada vardı, Budistler Müslüman yönetiminde rahat bir şekilde yaşıyordu. Ne zaman İslam ülkesi olmaktan çıktı sonra Budistler orada ortaya çıktı ve bugün Müslümanlara zülüm ediyorlar. Biz biliyoruz ki bu Budistlerin planladığı bir zülüm değil, Budistlerin kullanıldığı bir zülüm yine işinde için de ABD var yine işin içinde dünyanın müstekbir güçleri var. Yine oraya ait hesaplar var ve o planlar için Budistler kullanılıyor. Dünyanın her yerinde olduğu gibi ama inşallah ümmetimiz bilinçlenecek bilinçlenirken de şehitlerimiz olacak, birtakım zayiatlarımız olacaktır" dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir