• DOLAR 32.585
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2460.423
  • ...
İşgalciden Tutsaklara Ramazan`a Özel İşkenceler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İki gün önce işgal devletinin Celbu zindanının yönetimi tarafından tutsaklara Ramazan`da vantilatörlerin tümünün kaldırılacağı tehdidinde bulunulmasından sonra dün (30 Temmuz Pazar) de işgalci saldırganlar Nefha zindanının 14 numaralı koğuşuna tam sahur yemeğinin ardından ve tutsakların sabah namazlarını kılmakta oldukları sırada baskın düzenlediler. Baskın ve şiddet iftar saatine kadar çirkin arama, eziyet, hakaret ve tehditlerle devam etti.

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi tarafından konu hakkında yapılan açıklamaya göre dünkü baskın Nefha zindanındaki tutsaklara yönelik son birkaç ay içinde gerçekleştirilen baskının en geniş çaplısıydı. Baskıncılar 14 nolu koğuştaki 120 tutsağın hepsini koğuştan çıkararak son derece sıcak ve daracık hücrelere kapattılar. Ardından koğuşu sıkı bir aramadan geçirdikten sonra tutsakların kapatıldığı hücrelere girerek sıkı arama yaptılar. Arama esnasında tutsakların özel eşyalarını tahrip etti, özel giyim eşyalarını yırttı, bazı eşyalarını da gasp ettiler. Yiyecek maddelerini yerlere savurarak dağıttı, yiyecek ve giyecekleri birbirine karıştırdılar.

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi tarafından yapılan açıklamada bu baskın ve işkencelerin tutsakları Ramazan ayında rahat bırakmama ve onlara sürekli eziyet çektirme amaçlı olduğuna dikkat çekildi. Tutsakların vakitlerini ibadete ve Kur`an tilavetine ayırmalarına fırsat vermemek, onların rahat ve huzur içinde Ramazan aylarını değerlendirmelerine müsaade etmemek için işgalcilerin bu tür baskınları sıklaştırdıkları ifade edildi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir