• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mağduriyet yaşatan beton bariyerler kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da, alt geçit ile hemzemin geçitleri bulunmadığı için tren raylarından geçmek zorunda kalan Çamlıtepe Mahallesi sakinleri, İLKHA'ya konuşarak, söz konusu durumun kazalara davetiye çıkardığını ve mağdur edildiklerini dile getirdiler. Bunun üzerine yetkililer, tren rayının bulunduğu bölgeye beton bariyerler yerleştirerek mahalle sakinlerinin daha da mağdur olmasına neden olmuştu. Sorunlarına, çözüm yerine çözümsüzlük getirildiğini belirten mahallelilerin tepkisinin ardından yetkililer, beton bariyerleri bulunduğu yerden kaldırdılar.

Beton bariyerlerin kaldırılmasıyla var olan sorunun ortadan kaldırılmadığını söyleyen mahalle sakinleri, yıllardır aynı sorunu yaşadıklarını ifade ederek, bölgede alternatif yol yapılması talebini yinelediler.

"Alt geçit projede olmasına rağmen hayata geçirilmedi"

Çamlıtepe Mahalle Muhtar Adayı Süleyman Uysal, mahallelerinde birçok sorunun olduğunu ifade etti.

Uysal, "Mahallemiz yeni bir mahalle sayılır. 20 bine yakın bir nüfusu var. Demiryolu Mahallemizi ile Belde Mahallesini birbirinden ayırıyor. Mahallemizin en büyük eksiği, rayların yanında araç ve yaya trafiği için alt geçidin olmamasıdır. Bu alt geçit projede olmasına rağmen halen hayata geçirilememiş. Bizler alternatif yolların yapılmasını istiyoruz. Bunun dışında mahallemizde sağlık merkezi yok. Mahalle olarak cami ve taziye evi ihtiyacımız da bulunmakladır. Mahallemizde pazar kurulmadığından dolayı sıkıntı yaşamaktayız. Mahallemizde pazarın kurulması da şarttır." dedi.

"Çözüm yol projesinin hayata geçirilmesidir"

Kalıcı bir çözüm istediklerini vurgulayan mahalle sakinlerinden Şehmus Bayram ise "Belde ile Çamlıtepe Mahalleleri arasındaki tren rayı geçidi 3 gün önce beton bariyerleriyle kapatılmıştı. Yaptığımız girişimler sonucunda valimiz ile belediye başkanımız yardımcı olup gelip beton bariyerleri kaldırdılar. Bu çözüm değildir. Çözüm, tren rayların altında yapılacak yol projesinin hayata geçirilmesidir. Çamlıtepe ile Belde Mahalleleri arasındaki resmi yol bağlantıları bir an önce açılmalıdır. Ayrıca, TPAO Bulvarı'na giden yolun da açılması gerekir. Valimiz ve belediye başkanımızdan ricamız bu soruna el atmalarıdır. Hem araç hem de yaya trafiği için yolların açılması şarttır." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik – İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir