• DOLAR 32.204
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2505.154
  • ...
Doğunun En Büyük Medresesi Urfa`da Yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, katıldığı bir iftar programının ardından Şanlıurfa Mevlevihanesini Yaşatma Derneği tarafından 20 dönüm arazi üzerinde 40 milyon TL harcanarak 4 yılda tamamlanması planlanan 5 bin kişilik Camiinin inşaat alanını inceledi. Vali Güvenç`e Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve çeşitli STK`ların başkanları eşlik etti.

Külliyenin İnşaatı hakkında bilgiler veren Hafız Kasım Sezer, dört yıl sonra tamamlanacak olan inşaatın Şanlıurfa`nın en büyük camisi olacağını söyledi. Hafız Kasım, Camiinin 4 minareli olacağını, burada caminin yanı sıra medreseleri de barındıran kapsamlı bir ilim yuvası ve müspet ilimlerin de yer alacağı bir külliye olacağını ifade ederek, `bu mimari eser doğunun en büyük ilim medresesi olacaktır` dedi.

Hafız Kasım, Sezer Vali Celalettin Güvenç`e ve Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba`ya ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise, 11 Nisan`da temeli atılan medreseyle ilgili şunları söyledi, \"Bu ilim medresesinin, 5 bin kişilik bölgenin en büyük camisinin temelini büyük bir mutlulukla atmıştık. Bugünde bu eserin yükselmeye başladığını görüyoruz. Şanlıurfa`ya ve kendine yakışanı yapıyor. Ümit ediyorum ki bu heyecanla, bu destekle tüm Urfalıların desteğiyle bu eser ortaya çıkacaktır. Sadece Şanlıurfa`ya da değil tüm bölge insanının ilmine, irfanına, kültürüne önemli bir katkı yapacaktır. Bu ilim yuvaları, bu camiler, bu topraklarda olduğu müddetçe inancımızın, kültürümüzün sigortası olmaya devam edecektir.\" (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir