• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
Sözde Değil, Özde Müslüman Olun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bir dönemin ünlü sinema oyuncusu ve mankeni Yaşar Alptekin Gemliklilerle buluştu. Geçmişini geride bırakarak bir anda muhafazakâr kimliğe geçiş yapan oyuncu ilçe halkından büyük ilgi gördü. Gemlik Belediyesi`nin Ramazan Ayı Kültürel Etkinlikleri kapsamında ilçeye davet ettiği Yaşar Alptekin, İskele Meydanı Festival Alanında yaklaşık 3 bin kişiyle Ramazan Sohbeti yaptı.

 

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Necdet Yılmaz, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, Sivil toplum Örgütü yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı söyleşide Gemliklilere sözde değil, özde nasıl Müslüman olunacağını anlatan Yaşar Alptekin, Allah`a yönelik en önemli ibadetin de Namaz olduğunu söyledi.

 

\"Namaz Kılmıyorum ama benim kalbim temiz\" diye savunma yapanların Allah`ın verdiği karşılıksız nimetleri düşünmesi gerektiğini belirten Yaşar Alptekin, \"Rabbimizin nimetleri sonsuzdur. Her şeyin bir varoluş sebebi vardır. İnsanların, bizlerin varoluş sebepleri dizi izlemek değildir. Bizim rabbimize karşı görevimiz ve varoluş sebebimiz onun sonsuz nimetlerine şükür etmek, ibadetimizi de namaz ile yerine getirmektir\" dedi.

 

Toplumun geneline sırayla sorulduğunda herkesin Müslüman`ım dediğini ancak birçok kimsenin namaz dahi kılmadığını anlatan Alptekin, \"Sözde değil, özde Müslüman olalım. Kendimizi sevelim, Namazı sevelim. Yılda 12 ay her gün 5 vakit namazımızı kılalım. Bakın, günde 5 vakit namaz bizim bir saatimizi bile almaz. Lütfen namaz kılalım\" diye konuştu.

 

Anne baba sevgisi, çocukların anne ve babalarına olan manevi borcu konusunda da bilgiler veren Yaşar Alptekin, nankörlük yapmadan herkesin anne baba kıymeti bilmesi gerektiğini söyledi.

 

Nasıl muhafazakâr olduğunu renkli bir üslupla anlatan ve dini anekdotlarla konuşmasını süsleyen Yaşar Alptekin, Gemlikliler tarafından ayakta alkışlandı. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz da, konuşma sonunda Yaşar Alptekin`e teşekkür edip, çiçek takdim etti. Alptekin gece geç saatlere kadar Gemliklilere kitaplarını imzaladı. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir