• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Bursa Oteller Termal Suya Kavuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa`da devam etmekte olan termal hat çalışmalarının tamamlanan kısmından termal su hizmeti alacak olan otel ve firmalar ile protokol imzalandı.

Heykel Valilik Binasında düzenlenen protokol imza törenine; Crowne Plazadan Mesut Öztimur, Sheraton Otelden Faik Çelik, Hotel Gold Majestyden Abdurrahman Güler, Doruk Tıp Nilüfer Hastanesinden Mustafa Eskin ve Kırcı Otel`den Mustafa Kırcı katıldı. İmza töreninde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik de hazır bulundu.

Bursa`nın çok eskilerden beri bir termal şehri olduğunu ifade eden Vali Şahabettin Harput İmza töreninde yaptığı konuşmada, \"Bu gün Bursa`mızda çok önemli bir imzayı atıyoruz. Yaklaşık 3 yıldan beri yapıtımız çalışmalar, her geçen gün Bursa`nın hemen her tarafına yayılmakta. Bursa`da termal suya talep artmakta ve Bursa eski kimliğine kavuşmakta.\" dedi. Vali Harput, \"Bursa`nın 3 özelliği vardı; tarih, termal ve tarım. Üç t. Şimdi ise tarımda da kısmen olsa azalmanın yanında termalde çok büyük gerileme oldu. Biz ise 3 yılda termale büyük önem vererek hem eski kuyuları canlandırma, hem de yeni kuyular açarak Bursa`nın yeniden termal kimliğini Bursa`ya kazandırmak için büyük mücadele ettik. Bu çalışmalar sonrasında ise Bursa`nın önemli ve marka otelleri ile bu gün burada protokol imzalayacağız.\" şeklinde konuştu.

Sadece bu protokol imzası ile Bursa`da termal sıcak suya kavuşacak yatak sayısının 1700 olduğunu ifade eden Vali Şahabettin Harput, \"Bu yılın sonuna kadar ise biz sıcak suya kavuşacak toplam 7 bin yatağa ulaşmayı hedefliyoruz. Bu arkadaşlarımızda çok büyük yatırımlar yaptılar. Belki bu yatırımlar yarım milyar dolarlık bir yatırım oldu. Bursa`nın yeni dönemde istihdamında lokomotif sektörü turizm ve hizmet sektörü olacaktır.\" şeklinde sözlerini tamamladı.

Otel sahibi işadamları ise Bursa`nın eskiden termal kenti olarak bilindiğine vurgu yaparak, çalışmalarından dolayı vali Harput`a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sıcak termal su protokolü imzalanarak 4 otel ve 1 hastane sıcak termal suya kavuştu. Yılsonuna kadar diğer otellerle de imzalanacak olan protokollerle sıcak suya kavuşacak yatak sayısı 7000 olacak. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir