• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
DİKA`dan Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansına Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Tabip Gülbay ile Tanıtım ve İşbirliği Birim Başkanı M. Emin Paça tarafından, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Kalkınma Ajanslarıyla İşbirliği Daire Başkanlığı`na bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

 

Ziyarette, yurtdışı çalışma ziyaretlerinde koordinasyon ve teknik destek, yurtdışından gelen yatırımların yönetişimi, uluslararası tanıtım faaliyetlerinde işbirliği, yatırım ortamının geliştirilmesinde ve tanıtımında eşgüdüm olmak üzere çeşitli konularda görüşmeler yapıldığı belirtildi.

 

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Tabip Gülbay, özellikle yurtdışı ziyaretlerinin daha verimli ve sonuçlarının daha etkin hale getirilmesi amacıyla Türkiye Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı ile beraber işbirliği yapmak istediklerini söylediği belirtildi.

 

Ajansın yeni teşvik sisteminin en avantajlı bölgesi olan 6. bölgede yer alıyor olmasının yatırım ortamını geliştirdiğini kaydeden Gülbay, \"Bölgemize gelen yatırımcılarla birlikte özellikle uluslararası tanıtımla ilgili proaktif bir süreç geliştirmek istiyoruz. Özellikle bu işi TYDT Ajansıyla birlikte tasarlayıp hayata geçirmek istiyoruz\" dedi.

 

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Proje Direktörü Ferruh Parmaksız, Yurtdışı gezilerde tekil bir dil geliştirmek açısından birlikte hareket etmenin önemli olduğunu söyleyerek, \"Yurtdışı yatırımcılara ülkemizi çok iyi anlatabiliyoruz, ancak yerelde bölgelerimizin yatırım ortamlarına daha detaylı şekilde Kalkınma Ajansları hâkimdir. Kendi birikimlerimizi onlarla bileştirerek, yatırımcının istediği bilgiye daha hızlı ulaşabilmeleri için birebir çalışmamız gerekiyor\" ifadesini kullandı.

 

Uluslararası tanıtımla ilgili Türkiye`nin çok iyi bir imajı olduğunu belirten Parmaksız, bu imajı kullanarak bölgesel tanıtımı da en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını, bu noktada yapılacak planlamada beraber hareket edilmesinin yararlı olacağını ifade etti. Yapılan çeşitli görüşmelerde karşılıklı fikir alışverişinin ardından ziyaret sona erdiği kaydedildi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir