• DOLAR 32.473
  • EURO 34.712
  • ALTIN 2436.353
  • ...
AK Parti`li Türkeş`in Pişkinliğine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti eski Milletvekili Musa Uzunkaya, siyasetçilerin sorumluluklarının yalnızca ailelerine ve kendi şahıslarına karşı olamayacağını ifade ederek “Türkeş`in savunmasını mantıklı bulmak mümkün değil” dedi. Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Cemal Taşar ise gerekli görüldüğü takdirde disiplin kurulunun toplanabileceğini açıkladı.

UZUNKAYA, “SAVUNMA MANTIKLI DEĞİL”

Kendinin eski bir müftü olduğunu hatırlatan Uzunkaya, “Her şeyden evvel mübarek Ramazan ayında böyle bir olayın yaşanması doğru değil” diye konuştu. Türkeş`in “evli değilim” savunmasının mantıklı gerekçelere dayanmadığını belirten Uzunkaya, “Bu savunmayı mantıklı bulmak mümkün değil. Siyasetçi yalnızca ailesine ve kendi şahsına karşı sorumlu değildir. Bir milletvekili tüm seçmenlerine karşı sorumlu olmalıdır” diye konuştu.

“AK PARTİ`Nİ MİSYONUNU HERKES İYİ BİLMELİ”

Ak Parti`nin muhafazakar bir parti olduğunun altını çizen Uzunkaya, “Böyle bir olay Ak Parti`nin seçmenlerine karşı da büyük bir sorumsuzluk olur ve partiye büyük zarar verir. Türkeş`in temsil ettiği partinin misyonuna uygun hareket etmesi gereklidir. Özel hayatı kimseyi ilgilendirmez ancak bu görüntüler tüm partiye mal edilebilecek kadar tehlikelidir” ifadelerini kullandı.

GEREKLİ GÖRÜLÜRSE İŞLEM YAPILIR

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Cemal Taşar, konuyla ilgili olarak “Bahsi geçen kişiyi tanımıyorum. Vatandaşlarımız her şeyi görüyor, biliyor. Ancak ben Sayın Türkeş ile tanışmıyorum. Bu yüzden hakkında konuşmam doğru olmaz” dedi. Parti Disiplin Kurulu`nun henüz harekete geçmediğini belirten Taşar, “Olay henüz yeni. Gerekli görülürse kurulumuz toplanır ve gerekli işlemleri gerçekleştirir” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir