• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"14 bin 402 ünite kan bağışı topladık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey ilçesinin Şehreküstü Mahallesi'ne yaptırılan Kızılay Şahinbey Şubesi açılış töreninde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldikleri günden bu yana her sene düzenli olarak kan bağışı kampanyaları düzenlediklerini belirterek, şu ana kadar 14 bin 402 ünite kan bağışı topladıklarını anımsattı.

Törende konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, dünyada pek çok ülkenin ölümlere göz yumduğu dönemde Türkiye'nin bu insanların yanında olduğunu söyledi.

Kızılay'ın çok önemli hizmetlerde bulunan, yaraları saran, vatandaşın yardımına hemen koşan önemli bir kuruluş olduğunu belirten Bakbak, "Millet olarak da her zaman ihtiyaç sahibi kişilerin yardımına koşmaya ve merhamet duygularıyla yaklaşmayı seven bir milletiz. Gerek sınır içerisinde gerekse sınır ötesinde Afganistan'dan tutunda Filistin'e kadar pek çok ülkeye yardım elini uzatan bir ülkeyiz. Yaptığımız yardımlarla dünyada en fazla yardım yapan ikinci ülke konumundayız. Sadece açlık ve susuzlukla değil, doğal afetlerde de ilk yardımı götüren Kızılay olmuştur." dedi.

"Kızılay şubelerimizin arasında tatlı bir yarış vardır"

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da Şahinbey Belediyesinin Kızılay'ın yaptığı işleri başardığına dikkati çekerek, "Kızılay şubelerimizin arasında tatlı bir yarış vardır. Her şubemizin de bir karnesi vardır. O karnelerdeki notlar çerçevesinde bir sıralama yaparız. O tatlı yarışta da hayrı arttırmaya gayret ederiz. Şahinbey Şube Başkanımızın işi çok zor. Şubeler arası yarışmak kolay ama burada Şahinbey Belediyesi ile yarışmak zorunda. Şahinbey Belediyeciliği Türkiye'de özgün bir şekilde hizmet yapan bir belediye ve sosyal belediyecilik anlamında katma değer çalışmalar yaparken aynı zamanda insani yardımlar, insanı ve toplumu güçlendirme anlamında önemli çalışmalar yapmış. Biz Kızılay olarak, ne yapıyorsak Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da zaten onu yapıyormuş." ifadelerini kullandı.

"14 bin 402 ünite kan bağışı topladık"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise "Kızılay’ımız 1868'den bu yana gerek Türkiye'de gerekse dünyada nerede kimin neye ihtiyacı varsa il başta koşan, yardım eden kuruluşumuz. Sadece yardım değil kan bağışı toplama işini de yürütüyorlar. Biz de Şahinbey Belediyesi olarak Kızılay'ımıza destek olmaya çalışıyoruz. Özellikle de kan bağışı konusunda göreve geldiğimiz günden bu yana vatandaşlarımızı kan bağışçısı olmaya alıştırmak adına kan bağışı kampanyaları düzenliyoruz. Bu yılda Ramazan ayından 10 gün önce yine bir kan bağışı kampanyası düzenleyeceğiz. Şu ana kadar 14 bin 402 ünite kan bağışı topladık." şeklinde konuştu.

“Şahinbey’de 304 bin Suriyeli var”

Belediye olarak birçok ülkeye önemli yardımlar gönderdiklerini belirten Tahmazoğlu, "Şahinbey'de yaşayan 304 bin Suriyeli var. İlk iç karışıklık çıktığında buraya göç etmemeleri için Kızılay'ımızın da aracılığıyla o günlerde her gün 15 bin ekmeği Suriye'ye gönderdik. Ancak iç karışıklığın uzaması göçü engelleyemedi. O günden bugüne 304 bin Suriyeliye bakıyoruz. İnşallah orada da güvenli bir bölge oluşur, herkes evine ve yuvasına döner. Yine belediye olarak bir milyon lira Somali'ye yardımda bulunduk. Gazze ve Yemen'deki kardeşlerimize Yedi Başak Derneği aracılığıyla destek olduk. Her zaman mazlumun ve yardıma muhtaç olanların yanında olmaya çalıştık. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"Gaziantep bir 'Ensar' şehridir"

Kızılay Şahinbey Şube Başkanı Sait Şahin de yardımlaşmanın önemine dikkat çekerek, "Kızılay Genel Başkanım; Gaziantep bir 'Ensar' şehridir. Bu hizmette emeği geçenlerinde 'Ensar' vazifesini yerine getirdiğini düşünüyorum. Şahinbey ilçemizin 906 bin fazla nüfusu var. 300 bin Suriyeli kardeşimiz burada yaşıyor. 7 yıldır da bu kardeşlerimizi misafir ediyoruz. Elimizden gelen her şeyi de yapıyoruz. Bunun için de Gaziantep'teki tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kızılay Şahinbey Şubesi'nin açılışı gerçekleştirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir