• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 28 Temmuz 2012 Cumartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.Com; `Batman 5 Yıl Sonra Küçük Bir Gaziantep Olur`
Doğu ve Güneydoğu`ya yönelik düzenlenen teşvik paketleri yatırımcının ilgisini buraya çekerken, Batmanlı oda başkanları ve Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileri, \"Batman bu hızla 5 yıl sonra küçük bir Gaziantep olur\" diyor.

`Gıda Denetimlerinde Mesaiye Bakılmayacak`
Batman Valisi Ahmet Turhan talimatı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda denetimlerini artırdı. Batman Valisi Ahmet Turhan`ın talimatı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, gıda denetim ekip sayısını artırarak Batman`daki toplu üretim ve tüketim işletmelerini sıkı denetim altına aldı.

 

Batman Umut Gazetesi; `Umut-Der Büyük Yardım İçin Hazırlıklar Yapıyor`
Umut-Der Gıda Bankası, Ramazan ayında fakir ve muhtaç ailelere dağıtacağı yardım kolilerini hazırlamaya başladı. Fakir ve muhtaç ailelere yaptığı yardımlarla Batmanlıların teveccühünü kazanan Umut Der Gıda Bankası, Ramazan ayında fakir ve muhtaç ailelere dağıtacağı kolileri hazırlamaya başladı.

 

`Gıda ve Hijyen Denetimleri Yapıldı`
Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gıda denetimlerine devam ediyor. Denetim sırasında, işyerlerinin Hijyeniği yanı sıra çalışanlarının da kişisel temizlik kontrolleri yapıldı.

 

Batman Gazetesi; `Beşiri`de Bıçaklı Kavga: 1 Ölü`
Beşiri ilçesinde bir tekstil fabrikasında çalışan Cemal Kardaş, tartıştığı ve daha sonra kavga ettiği servis şoförünü bıçaklayarak öldürdü. Beşiri ilçesinde bir tekstil fabrikasında çalışan 18 yaşındaki Cemal Kardaş, yaşadığı tartışmanın ardından kavga ettiği fabrikanın servis şoförü 23 yaşındaki Servet Hakan`ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü, ağabeyi Sedat Hakan`ı da bacağından yaraladı.

 

`Bakan Beyin de Okulu Oldu!`
24 derslikli okulun adı Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi. Batman Valiliği internet sitesinde yer alan bir haberde Tilmerç köyü yakınlarında inşaatı tamamlanan 24 derslikli Anadolu İmam Hatip lisesinin 2012-2013 eğitim öğretim yılı için öğrenci kaydına başladığı ve okula \"Mehmet Şimşek\" adının verildiği duyuruldu. 4 katlı ve 6500 metrekare alan üzerinde inşa edilen okulun 3.250.000 Tl.ye mal olduğu açıklanırken okula Batman`a büyük katkıları olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in adının verildiği belirtildi.

 

Batman Pusula Gazetesi; `Umut-Der, Muhtaç Ailelere Yardı Dağıtacak`
Umut-Der Gıda Bankası, Ramazan ayında fakir ve muhtaç ailelere dağıtacağı yardım kolilerini hazırlamaya başladı.

 

`Batman`da Meyan Şerbetine Büyük İlgi`
Havaların sıcaklığının 48 dereceyi aştığı Batman`da, vatandaşın ramazan ayında en fazla tercih ettiği içecek meyan kökü şerbeti.

 

Batman Medya Gazetesi; `Bozuk Gıdalar İmha Edildi`
Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde gıda üretiminin yapıldığı yerlere yönelik denetimler de arttı.

 

`Şüpheli Araç Alarmı`
Önceki gün sabaha karşı kentte dolaşan şüpheli araç, emniyette hareketlenmeye neden oldu.

 

Batman Postası; `Kürt Kahvesi Havaalanında Satışa Sunuldu`
Diyarbakır`da imal edilen ve satışına başlanan Kürt kahvesi ilk kez Batman Havaalanında görücüye çıktı.

 

`Kendini Polis Koleji Öğrencisi Tanıttı`
İlimiz Çarşı Mahallesi`nde durdurulan bir araçta kontrol yapan polislere \"ben polis koleji öğrencisiyim\" diyen C.İ. adında ki genç, yalan beyandan gözaltına alındı.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Bıçaklı Kavga: 1 Ölü`
Batman`ın Beşiri ilçesinde bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

 

`Özdemir Kayapınar`da Vatandaşları Dinledi`
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Ramazan ayı ve sıcaklara rağmen Batman merkezdeki temaslarının yanı sıra ilçe ve beldelerde de ziyaretlerini sürdürüyor.

 

Batman Barış Gazetesi; `Emekleri Helal!`
Batmanda aşırı sıcaklar nedeniyle gölgede bile durmak mümkün değilken, hem aşırı sıcağa ve hem de Ramazan orucuna rağmen çok sayıda emekçi tarlalarda çalışarak mahsullerini topluyorlar.

`47`yi Gördük`
Çöl sıcaklarının hâkim olduğu ve sıcaklık derecelerinin 47 dereceyi gösterdiği Batman`da, aşırı sıcaklar yaşamı olumsuz etkiliyor.

 

Batman Duruş Gazetesi; `Çocuğa Çarpmayayım Derken Kaza Yaptı` Batman`da Karşıdan karşıya geçmek isteyen çocuğa çarpmamak için direksiyon kıran minibüs sürücüsü, orta refüje çarparak durabildi.

`Köyler İlaçlıyor`
İl Özel İdaresi, Vali Ahmet Turhan`ın talimatlarıyla ilaçlama araçları kiralayarak, Batman merkeze bağlı tüm köyleri ilaçlıyor.

Batman Doğuş Gazetesi; `MÜSİAD Basın Bayramını Kutladı`
MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, yayınladığı mesajda 24 Temmuz gazeteciler ve basın bayramını kutladı.

`Kantar Köprüsü Çalışmaları Devam Ediyor`,
Batman`da 2 belde, 10 köy ve 12 mezranın ulaşımını sağlayacak olan Kantar Köprüsü bağlantı yolu çalışmaları aşırı sıcaklara rağmen sürüyor.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Kalbe Bıçak Öldürdü!`
Beşiri tekstil atölyesinde iki kişi arasında çıkan kavga ölümle sonuçlandı. Batman`ın Beşiri ilçesindeki tekstil atölyesinde iki işçi arasında kavgada 23 yaşındaki servis şoförü Servet Hakan, kalbine isabet eden bıçak darbesiyle yaşamını yitirirken, ayağından bıçakla yaralanan ağabeyi Sedat Hakan ise tedavi altına alındı.

`Misafir Hırsız!`
Batman İl Genel Meclis üyesi Medeni Alioğlu`nun Emso (Güvercin) köyündeki apartmanına dadanan azılı bayan hırsız, misafir kılığına girerek, 25 bin TL`lik altınla sır oldu. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir