• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Paris Medine Camii`nde İftar Yemeği Geleneği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FRANSA - Ramazan ayının gelmesiyle Avrupa`nın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren dernekler bünyesindeki camilere vatandaşların ilgisinin geçen yıllara nazaren bu yıl daha da arttığı görüldü.

 

2006 yılından bu yana yaptığı eğitim, spor ve kültürel faaliyetlerle adından çokça söz ettiren Paris Medine Camii, müslümanların Ramazan ayını dolu dolu geçirmesi için bu yıl da çeşitli programlar düzenliyor. Bu programlar arasında en dikkat çekeni ise Medine Camii`nde her gün verilen iftar yemeği oldu.

 

İftar yemeklerinin neden Camilerde verildiğine açıklık getiren Medine Camii başkanı Orhan Demirbağ, Avrupa`daki camilerin Türkiye`deki camilere nazaran farklı fonksiyonlarının olduğunu belirterek, \"Türkiye`deki camiler sadece ibadet mekânları olarak kullanılıyor. Oysa buradaki Camiler, ibadetin yanı sıra kültürel aktivitelerin düzenlendiği mekânlar olarak da kullanılıyor. Türkiye`de iftar yemekleri kurulan çadırlarda genelde muhtaç insanalar verilirken, burada iftar yemekleri muhtaç insanlardan öte daha çok gurbetçi müslümanların kaynaşması ve Ramazan ikliminin yaşanması için veriliyor.\"dedi.

 

Camilerde verilen toplu iftar yemeklerinin giderek İslami bir geleneğe dönüştüğüne dikkat çeken Demirbağ, \"Keşke imkânlar el verse de ailece kapasiteli bir yerde bu programları düzenleyebilsek bayanların da kaynaşmasına vesile olsak. Çünkü erkeklerin bir araya gelerek kaynaşması kadar bayanların da kaynaşmaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İnşallah o günleri de görürüz.\" şeklinde temennide bulundu.

 

Bu arada camide verilen yemeklerin hayırsever vatandaşlar tarafından finanse edildiği öğrenildi. (Enes İçer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir