• DOLAR 32.29
  • EURO 34.74
  • ALTIN 2401.43
  • ...
Tırnak Batıklarına Tırnak Yatağı Revizyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Tırnak batıklarının nedenleri; uygun olmayan ayakkabı seçimi, yanlış uygulanan pedikür, tırnağın çok derin kesilmesi, ayak hijyenine dikkat edilmemesi olarak sıralanabilir.
 
Tırnak batması yüzde 90 oranında ayak başparmağında görülür. Hastalık seyri tipik olarak önce hafif ağrı hissi ile başlar fakat çoğunlukla önemsenmez ve bu durumdayken fark edilmez. İlerleyen dönemde tırnak parmak kenarındaki yumuşak doku içine girer. Olaya dışarıdan eklenen bakterilerin çoğalmasıyla enfeksiyon gelişir. Genelde bu aşamada kanama veya cerahatli bir yara oluşumu ile fark edilir. Artık tırnağa dokunulması bile ağrılı olmaktadır. İhmal edilmiş vakalarda tedaviye rağmen iyileşme süresi uzamakta ve daha ciddi enfeksiyon tabloları ile karşılaşılabilmektedir.
 
Revizyonla Tırnak Eski Haline Gelebilir
Bu aşamadan sonra tedavi; cerrahi müdahale ve uygun antibiyotiğin kullanılmasıdır.
Önceleri bu duruma gelmiş tırnak batmalarında uygulanan tedavi metodu, tırnağın tamamen çıkarılması şeklindeydi ancak bu yöntemle kişide tırnak tekrar uzamaya başlayınca birkaç ay sonra tırnak batması tekrarlamaktadır. Bu yöntemle, tırnağın tamamen çıkartılması yerine sadece yumuşak dokuya zarar veren kısmına müdahale edilerek; tırnağın yüzde 20 `si çıkarılır ve yeniden aynı bölgeden tırnağın çıkıp batma olasılığının olmaması için tırnak yatağının bu bölümü mekanik olarak tahrip edilir. Sadece tırnağı değil aynı zamanda enfekte olmuş yumuşak doku bölgesini çıkararak sağlam doku tırnağa dikilir, böylece tırnağın batan kısmı çıkarılırken hassas olan tırnak altı doku açıkta bırakılmaz ve tırnak yatağı düzeltilerek batığın tekrarlama ihtimali en aza indirilir.
 
Tırnak Revizyonunun Avantajları
Kısa iyileşme süresi
Daha ağrısız bir tedavi süreci
Düşük tekrarlama oranları, tırnak yatağı revizyonunun avantajları olarak sıralanabilir.

Tırnak Batmasından Korunmak İçin ve Tekrarlamasını Önlemek İçin;
Uygun ayakkabı seçimi,
Ayakların günlük temizliğinin yapılması,
Ehil ellerde pedikür uygulamaları,
Tırnakları keserken cilt sınırından derin kesilmemesi, gerekmektedir.
(Mehmet Laçin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir