• DOLAR 32.507
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2452.139
  • ...
Birinin Bıraktığını Diğeri Tutukluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abbas zindanlarından çıktıktan kısa süre sonra işgalciler tarafından tutuklanan Muhammed Ebu Hadid.

İşgal yönetiminin Ramallah`taki yasa dışı yönetimle güvenlik işbirliği, tam bir koordinasyon içinde tutuklamalarla sürüyor. Birinin bıraktığını veya yakın çevresinden bir kişiyi diğeri hapse atıyor. Filistin`in iç uzlaşmasının önündeki en önemli engelin bu güvenlik işbirliği ve siyasi tutuklamalar olduğunun bilinmesine rağmen Ramallah`taki yasa dışı hükûmet bu konudaki tutumunu da değiştirmiyor.

Filistin Meclis Başkanı Dr. Aziz Duveyk`in serbest bırakılmasının üzerinden fazla zaman geçmeden sekreteri Baha Ferec, Abbas`ın adamları tarafından tutuklanırken, Abbas’ın adamlarının iki yıla yakın bir süre hapiste tuttuğu 26 yaşındaki gazeteci Muhammed Hüseyin Ebu Hadid`i bugün (27 Temmuz Cuma) sabah erken saatlerde işgal güçleri tutukladı. Ebu Hadid`in daha önce Abbas yönetiminin hapishanelerindeki gelişmeleri takip eden ve oralardan haberler veren bir gazeteci olduğu bildirildi.

Hamas`ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri`nin şehitlerinden İyad Ebu Hadid`in kardeşi ve el-Halil Üniversitesi öğrencisi olan Muhammed Ebu Hadid, Eylül 2010`da Abbas yönetiminin adamları tarafından hapse atılmış ve iki yıla yakın bir süre zindanda tutulmuştu. Özgürlüğüne kavuşmasının üzerinden fazla zaman geçmeden işgal güçleri tarafından esir edildi.

Muhammed`in hasta olan 65 yaşındaki babası Hüseyin Ebu Hadid ve kardeşi Vecih de işgal güçlerinin Nakab hapishanesinde tutuluyor. Yani Ebu Hadid ailesi topluca siyonist işgalcilerin mağduru.

İşgalciler dün de Hamas`ın el-Halil Üniversitesi`ndeki örgütsel çalışmalarının liderlerinden Rami er-Recub`u tutukladı. Recub ailesinin Filistin Enformasyon Merkezi`ne verdiği bilgiye göre işgal güçleri Rami`yi önce Atsabun karakoluna sorgulama için çağırdı, sonra da evine baskın düzenleyerek tutukladı.

filistin haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir