• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gıda ve Hijyen Denetimleri Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü dün akşam saat 21.00`da fırınlar, lokantalar, pastaneler ve marketleri denetledi.

Batman`da üretici ve tüketici olarak iş yapan kurumlara gıda denetimi uygulandı.  Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Akın öncülüğünde 5 ekip 12 kişi ile başlatılan gıda denetiminde, Batman`daki fırınlar, lokantalar, pastaneler ve marketler denetlendi. Denetimlerin yapıldığı yerlerde herhangi bir eksikliğin olması durumunda işyeri sahibine eksiklikler listesi ve para cezası kesildi. 7 gün içersinde eksikliği gidermeyen işyerlerine kesilen para cezasının çok daha fazla olacağı bildirildi.

Denetimlere Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Akın ve gıda teknisyenleri katıldı. Kontrol ekipleri, pastanelerde, lokantalarda, Fırınlarda ve marketlerde ki imalathanelerde denetimlerde bulundu. Özellikle halkın yoğun olarak geldiği lokantalarda, pastanelerde, Fırınlarda ve marketlerde denetimlerini sıklaştıran ekipler, işletmelerin asgari teknik ve hijyenik şartları yerine getirip getirmediği, çalışanların sağlık karnesi ve üretimde kullanılan hammaddelerin etiketi yönünde kontrollerini gerçekleştirdi. Birçok işyerini denetleyen Denetim Komisyonu, özellikle iş yerlerine hijyen konusunda uyarılarda bulunurken son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin raflardan indirilmesini istedi.

İdari Para Cezalarını Uygulayacağız
Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Akın \"Bizim amacımız bütün lokantalar, fırınlar, pastaneler ve marketler ile ilgili hijyen ve tarihi geçmiş ürünler de kurum olarak rutin denetimlerimiz var. Bu ay rutin denetim dışında Batman`da özellikle saydığımız toplu tüketim yerleri üretim yerleri ile ilgili, gerek hijyen, gerek fiziksel koşullar, gerek personelin her türlü sağlık durumları ne gerekiyorsa biz ay içerisinde bütünü denetimi mevcut gördüğümüz eksiklikleri ilgili işletmelere tebliğ etmek, akabinde ki ikinci sıra denetimlerde de önceki koşullarda bizim öngördüğümüz eksiklikleri 7 gün içerisinde yerine getirmediği işletmelerimize mevzuatımızın uygun gördüğü çerçevede idari para cezalarını uygulayacağız.\" dedi.

Kendilerine Çeki Düzen Vermeliler
Akın, gezilen iş yerlerinde bulunan kusurları uyarı anlamda cüzi bir miktarda idari para cezası kesildiğini ve gezilen iş yerlerinde 7 gün kusurlarının giderilmesi için süre verildiğini belirterek, \"Kusurlu gördüğümüz iş yerlerine para cezası kesiyoruz. Para cezası kestiğimiz iş yerlerine 7-10 gün gibi bir süre veriyoruz. Şayet bu verdiğimiz süre içerisinde iş yerlerinde herhangi bir değişiklik yapılmamışsa büyük bir Mevla idari para cezası keseceğiz. Denetleme ekibi olarak fırınlar, lokantalar, pastaneler ve marketleri hijyen ve tarihi geçmiş ürün konusunda denetlememiz oldu. Denetlemedeki amacımız tüketicilerin daha sağlıklı ürün alması ve işletmecilerin özellikle hijyen ve tarihi geçmiş ürün konusunda kendilerine çeki düzen vermesidir\" şeklinde konuştu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir