• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
Gürpınar Esnafı İşlerin Durgunluğundan Yakınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Vatandaşların sorun ve sıkıntılarını gündeme taşıyan İlke Haber Ajansı, bu kez Gürpınar ilçe esnafın sıkıntılarını gündeme taşıyor.


En Büyük Sıkıntımız İşlerin Durgunluğudur
Muhabirimize konuşan Rıdvan Aktaş, 5 yıldır ilçede esnaf olduğunu ve işlenin normal olduğunu anlatarak, \" Burada esnafın en büyük sorunu ilçenin yeteri kadar kalabalık olmaması ve işlerin durgun olmasıdır. Ayrıca bu mübarek Ramazan ayında ilçede havaların sıcak olmasını bağlı olarak günlük işlerimizde hafif bir düşüş söz konusudur\" dedi.

Erdi Kılınç adlı esnaf ise daha önce Van`da dükkân işlettiklerini hatırlatarak, \"Yaklaşık 4 yıldır burada esnafız. Burada işlerimiz Hamd olsun bizleri geçindirecek derecededir. Ben burada ucuzluk üzeri iş yapıyorum memnunum\" dedi.

Ayrıca Kılınç, küçüklüğünden bu yana ticaretin içinde olduğunu ve ilçenin canlanması için çalıştıklarını da belirtti.


Azda Olsa Kazancımız Var
Sorularımızı yanıtlayan başka bir esnaf olan Ömer Mendüz ise zamanlarının çoğunun tezgâhlarının başında geçtiğini ifade ederek \"bende yaklaşık 4 yıldır burada esnafım, burada işler çok iyi değil. Ama esnafın geneli dükkân sahibi olduğundan az da olsa kazançları vardır. Gönül ister ki ilçemiz daha kalabalık ve işler daha iyi olsun ancak buna da şükretme durumundayız\" şeklinde konuştu.

Öte yandan ilçede mübarek Ramazan ayının belirgin olarak hissedildiği ve insanların özellikle kahvehane ve lokantalarını kapattıkları gözlendi. (Murat Dalgın- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir