• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
KDV Belirsizliği İnşaat Sektörünü Zorda Bırakıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mayıs 2012 tarihinde değiştirilen ve satış yapılabilecek ülkeleri Bakanlar Kurulu`nun takdirine bırakan ve yabancıların Türkiye`den konut alımına olanak sağlayan Mütekabiliyet yasasının ardından Bakanlar Kurulu`nun hala satış yapılabilecek ülkeleri belirlememesi inşaat sektöründeki hareketliliği yavaşlattı.

 

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, yabancılara konut satılması ve konuttaki KDV belirsizliği her iki konunun da İnşaat Sektörü için çok önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: \"Yabancıların mütekabiliyet (karşılıklılık) ilkesi gözetilmeden Türkiye`den konut satın almasına izin veren Mütekabiliyet Yasası, 2012 Mayıs`ında Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Uzun süredir beklediğimiz bir değişiklikti ve sektör yabancıya satış için kendini hazırladı. Fakat satış yapılacak ülkelerin hala açıklanmaması bizi yeniden bekleme sürecine soktu.

 

Bakanlar Kurulunun, 1 Haziran 2012 tarihinden itibaren ruhsatı alınıp inşaatına başlatılan konutlarda, KDV oranını belirlemesi gerektiğine değinen Ekinci; \"Fakat hala herhangi bir açıklamanın yapılmamasından dolayı, proje üzerinden ev alacak olan vatandaşlara KDV oranı belli olmadığı için konut satışı yapamıyoruz.\" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir