• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
`İslami STK`ların Duyarsızlığı Bizleri İncitti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-PKK/BDP yandaşları tarafında Hakkari Yüksekova`da dernek binasında katledilen Mustazaf-der Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna için Gaziantep Mustazaf-der şubesine Muhtaçlarla Dayanışma ve Umut Derneği (Umut-der) taziye ziyaretinde bulundu.

Mustazaf-der şubesine yapılan ziyarete, Umut-der Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kiraz ve Umut-der Yönetim kurulu üyeleri Mustafa Çelik ile Hifzullah Sülük katıldı.

Okunan Kur`anı kerim ve yapılan duadan sonra söz alan Umut-der Başkanı Yusuf Kiraz, Mustazaf-der`e başsağlığında bulundu. Saldırı ve cinayetin İslam`a yapıldığını belirten Kiraz, saldırı ve cinayeti şiddetli bir şekilde kınadı.

Mustafa Çelik ise, hükümetin bu olaydaki tavrının dikkatlice takip edildiğini ama şu ana kadar hükümetin bu konuda açıklama yapmamasının manidar olduğunu belirterek; hükümetin sürdürdüğü sessizliği menfur olaylara ortak olduğunu söyledi.

Şube başkanı Mehmet Kaya ise, PKK/BDP tarafından Yüksekova da bir Müslüman`ın şehit edildiğini, başta hükümet olmak üzere bir çok kesimin bu konuyu görmezlikten geldiğini belirterek; "En çok diğer İslami Sivil Toplum Kuruluşları`nın bu konudaki duyarsızlığı beni incitti. Katledilen bir Müslüman, bilinçli bir şekilde yakılan yıkılan İslami değer ve mukaddesatlar. Ama buna rağmen Türkiye`deki bazı İslami Sivil Toplum Kuruluşları`nın yine de sessiz kalarak hiçbir şey olmamış gibi davranmalarını şahsım olarak anlamış değilim." İfadelerini kullandı.

Şefik Mert-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir