• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
Rüşvet Karşılığı Binaların Hasar Durumunu Değiştirdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`daki yıkıcı depremlerin ardından vatandaşların en fazla şikâyetçi oldukları noktalardan biri olan hasar tespit sonuçlarında "Sahtecilik" yapıldığı yönündeki iddiaların doğru olduğu ortaya çıktı. Bu durum Van Valiliğine yağılan bir ihbar ile ortaya çıktı.

Van Valiliği`nden yapılan açıklamada, "Valilik makamına yapılan ihbarda, bir takım şahısların organize bir şekilde hareket ederek, rüşvet almak suretiyle bilgisayar sistemi üzerinden, binaların AFAD tarafından yapılan hasar durumlarını değiştirdikleri şeklinde, bilgiler ulaşmıştır" denildi.

Açıklamanın devamında, "Valilik makamınca ihbar hakkında İl Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı KOM Şube`ye verilen talimat üzerine, Van Cumhuriyet Başsavcılığı`nın izni ile soruşturma başlatılmıştır. Rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarını işledikleri iddiası ile 7`si İş-Kur elemanı 3`ü dışarıdan olmak üzere toplam 10 kişi bugün itibariyle polis tarafından gözaltına alınmıştır. Ayrıca yapılan açıklamada Şuana kadar yapılan incelemeler sonucunda, 38 binanın hasar durumu ile ilgili bilgisayar sistemi üzerinde değişiklik yapıldığı, ancak bilgisayar kayıtlarına esas olan, yazılı ve ıslak imzalı arşiv kayıtlarında tahribat olmadığı tespit edilmiştir" denilerek konu ile ilgili inceleme ve araştırmanın çok yönlü olarak devam ettiği belirtildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir