• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
`Dünya Müslümanlarına Sesimizi Duyurmak İstiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FİNLANDİYA - Ogaden Gençliği ve Öğrencileri Birliği (OYSU) tarafından organize edilen ve Ogaden Kurtuluş Cephesi liderlerinin de hazır bulunduğu toplantı, 15-19 Temmuz 2012 tarihleri arasında Finlandiya`nın başkenti Helsinki`de yapıldı.
 
Toplantıya Avrupa`nın muhtelif ülkelerinden gelen Ogadenli gençlerin, Ogaden Davası için çeşitli kararlar almaları ve sahip oldukları yüksek moralleri gözlerden kaçmadı.
 
Toplantıda, Hıristiyan Etiyopya Rejimi`nin Müslüman Ogaden toplumuna karşı uyguladığı mezalim ve gizli soykırımın duyurulması için çeşitli kararlar alınırken, Müslümanlara da seslerini duyurmak istedikleri ve bunun için bazı girişimlerde bulunacakları temsilcileri tarafından duyuruldu.
 
Kapanış bildirgesinde yer alan "Hıristiyan Etiyopya İşgal Rejimi ile diplomatik alanda mücadele edecekleri" ifadesinin yer alması, gözleri Ogaden Kurtuluş Cephesinin önümüzdeki günlerde atacakları adımlara çevirdi.
 
Toplantıda alınan kararlar şöyle sıralandı:
1 - Bir sonraki aşama olarak Ogadeni tekrar özgürlüğüne kavuşturma, Ogadeni yeniden kurma ve Etiyopya İşgal rejimine karşı savaşan Ogadenli arkadaşlarına ve gençlerine tam güvenme, onlar için zaman harcama ve kaynaklarını seferber etmek,
2 - OYSU, Hıristiyan Etiyopya İşgal Rejimi ile diplomatik alanda mücadele etmeye ve hakları ellerinden alınan Ogaden halkının sesini duyurmak,
3 - Kendi toplumu içerisindeki tevhidi esas alan ve kendi gençlerine Kuran-ı Kerim`i öğretmeyi gönüllü olarak görev bilen İslami cemaatleri desteklemek ve teşvik etmek,
4 - OYSU üyeleri, Ogaden halkına karşı uygulanan mezalimi ve gizli soykırımı duyurmak için her türlü toplantı ve yürüyüşü düzenlemek,
5 - OYSU, uluslararası Medya kuruluşlarını ve Yardım Kuruluşlarını Ogaden halkına karşı sorumluluklarını hatırlatmak ve Etiyopya İşgal Rejimi`nin Ogaden`e bu tür kuruluşların girmesini yasakladığını ve bazı üyelerinin de tutuklandığını bildirmek,
6 - OYSU, Mücadelelerini ve Ogaden Meselesini Müslüman erkek ve bayan kardeşlerine ulaştırmak ve muvahhit Müslüman bir halkın Hıristiyan işgal rejimi altında nasıl olduklarını anlamaya çalışmalarını sağlamak ve bize yardım eli uzatmalarını talep etmek.
 
Sonuç:
1 - OYSU Avrupa, Hıristiyan Etiyopya Diktatör Rejiminin masum Müslüman Ogaden toplumuna karşı işlediği ve işlemeye devam ettiği suçlar, insanlığa karşı işlenmiş suçlar olarak görmekte ve bu konuda dikta rejimini sorumlu görmektedir.
2 - OYSU, batılı diplomatik cepheleri, Ogaden halkına karşı işlenen soykırıma kör ve sağır kalmalarını kınar ve halen katliam, işkence ve tecavüz suçları işlemeye devam eden Meles Zenawi gibi bir caninin finansal olarak desteklenmesini mahkum eder.
3 - Sömürge çalışanlarına ve muhtelif Somalili liderlere Müslümanlara karşı savaşmaları için Hıristiyanları finanse ve kışkırtma çalışmalarını durdurmaları için ve ellerindeki Ogadenli yaşlı, kadın ve çocuk mültecileri rahat bırakmaları konusunda uyardık. Temel ihtiyaçların karşılanması için sınır kapılarının açılmasını talep ettik ama İşgal Rejimi tarafından reddedildi. Şunu bilmenizi isteriz ki, dünya gelip geçicidir ve kim ne yaparsa Kadir olan Allah`ın huzurunda büyük günde hesap verecektir.
Ogaden Gençliği ve Öğrencileri Birliği (OYSU)
 
Avrupa Yetim-Der`den Yardım Sözü
Öte yandan Avrupa Yetim-Der yetkililerinin Müslüman Ogaden Toplumunu temsil eden Ogaden Kurtuluş Cephesi yetkilileri ile temasa geçtikleri ve mülteci kamplarında bulunan Ogaden halkına Kurban Bayramında kurban ulaştırmak için kampanya başlatacakları öğrenildi.
(Ali Abdi, Ahmet Fırat - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir