• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 [y]`Camiler Sadece Namaz Kılma Yeri Değil`[/y]
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Ramazan ayının gelmesiyle birçok kurum ve kuruluş tarafından iftar çadırları oluşturulurken Van İl Müftülüğü`nün öncülüğünde de Van Merkez ve bazı ilçe camilerde iftar yemekleri veriliyor.

 İftar verilen camilerden biri olan Merkez Hz Ömer camiinin imam-hatibi Mehmet Emin Akan, 3 yıldır Hz Ömer Camii`nde de iftar sofraları kurulduğunu belirterek, "Eskiye baktığımızda, `camide sadece namaz kılınır` gibi bir zihniyet vardı. Bazıları hala bu zihniyette. İftara yakın bir amcayla diyalogumu anlatayım size. İftar sofrası için yemeği getirirken vatandaşın biri: "hocam hayırdır" dedi, ben de; `camide yemek vereceğiz`, dedim. O da: `içinde mi veriyorsunuz, günah değil mi` dedi. Ona; `niçin günah olsun, cami cem etmektir, insanları bir araya getirmektir. Orada sohbet de edeceksin, ibadet de edeceksin, çocuklara ders de vereceksin, yemek de yiyeceksin` deyince ikna oldu" dedi.

 Bu yıl hayırsever vatandaşların katkılarıyla 10 ile 15 gün camide iftar yemekleri vermeyi düşündüklerini söyleyen Akan, "İl müftülüğümüz bunun öncülüğünü yapıyor. Burada din görevlilerine de iş düşüyor. 3 gündür ailemle iftarı bıraktım. Burada iftarını açmaya gelenlerle beraber yemek yiyoruz. Bu gibi organizasyonlara vesile olmalıyız. Sağ olsun, hayır sahipleri bir şeyler getiriyor. İnsanlarda buraya geliyor. Böylece bu insanların camiye karşı bir kazanımı oluyor. Öyle insanlar var ki, iftar saatinde caminin parkında oturuyor, cebinde belki 1 lirası bile yok veyahut da yolcudur, bunların hepsini çağırıyoruz. Burada tıpkı Mescid-i Nebevi`deki gibi iftar yapıyoruz. Her gün yaklaşık 40-50 kişi kadar vatandaşla iftarımızı açıyoruz" şeklinde konuştu.

(Fırat Arslan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir