• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Şahinbey Belediye Başkanı seçim startını verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu yeniden Şahinbey Belediye Başkan adayı olarak gösterdi.

Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden Şahinbey Belediye Başkanlığına aday gösterilen Mehmet Tahmazoğlu, düzenlenen törenle seçim startını verdi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene MKYK Üyesi Hatice Merve Tatar, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Avukat Hasan Teke, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, ilçe teşkilatı ve belediye personeli katıldı.

Törende konuşan MKYK Üyesi Hatice Merve Tatar, "Bu dakikadan sonra tarihle, saatlerle uğraşmadan hepimiz üzerimize düşeni yapacağız. Bu süreçte gençliğe çok büyük rol düşüyor. Bana hep 'Yaşın küçük, ne işin var oralarda.' diyorlar. Ancak bir gencin bakış acısı, mücadelesi liderine güç ve umut oluyor. Bizim liderimiz, gençlerimizin en ön saflarda yürümesini bekliyor ve bizim geleceğimiz için mücadele ediyor. Dolayısıyla bizlerinde her zaman ona destek olacak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bu konuda başta Şahinbey gençliği olmak üzere, tüm gençliğe yürüdükleri yolda muvaffak olmalarını diliyorum." dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gaziantep'e büyük bir önem verdiğini belirterek, "Önemli bir seçimin arifesindeyiz. Her seçim partiler için çok önemlidir ve iktidar partisi için çok daha önem arz ediyor. Bu yapılan hizmetlerin devamı için her bir seçimi bugüne kadar olduğu gibi oylarımızı arttırarak devam ettirdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizzat Gaziantep'e gelerek ve Gaziantep'e verdiği önemi göstererek Şahinbey Spor Salonumuzda İlçe Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar ki çalışmalardan ve memnuniyetinden dolayı bu görevi üçüncü kez şahsımıza tebliğ etti, vazifelendirdi. Daha öncesinde teşkilat yoklamalarında Şahinbey teşkilatımızın, MKYK üyemizin, milletvekillerimizin, il başkanımızın, ilçe başkanımızın, meclis üyelerimizin bize gösterdiği güvenden dolayı teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Şahinbey, fiilen Türkiye'nin en büyük ilçesidir"

Tahmazoğlu, Şahinbey isminin yükünün ağır olduğuna dikkat çekerek, "Şahinbey herhangi bir ilçe değil. Şahinbey ismini Gaziantep'in kurtuluşunda büyük kahramanlık gösteren şehadet şerbetini içerken 'Bize şehadet şerbetini içmek, ağustos sıcağında soğuk su içmekten daha tatlı gelir.' diyen bir yiğidin adı. Bu nedenle Şahinbey'in ismini taşımak kolay değil. Şahinbey, şu anda fiilen Türkiye'nin en büyük ilçesidir. Bir milyon 200 binden fazla nüfusa sahip. İl merkezi olarak baktığınızda 70 ilden daha fazla bir nüfusa sahip. Burası öyle rastgele bir yer değil. Burası daha önce muhalefetin elindeyken kocaman bir köy haline getirilen, çarpık yapılaşmış, doğru düzgün yolu, parkı, sosyal tesisi ve camisi olmayan kaderine terk edilmiş bir yerdi. Ancak bugün Şahinbey'e baktığımızda bir cazibe merkezi haline geldi. Teşkilatımız, meclis üyelerimiz, müdürlerimiz ve tüm personellerimizle birlikte Şahinbey'e hak ettiği hizmeti sunmaya çalıştık. Şuna hamd ediyorum ki, Şahinbey artık eski Şahinbey değil. Cumhurbaşkanımızdan defalarca ödüller aldık. Şahinbey şu anda çalışmalarıyla örnek gösterilen bir belediye haline geldi. Bunlar yeterli mi? Hayır. Milletimiz daha iyisine ve daha güzeline layık." diye konuştu.

"IMF'ye borç verecek duruma geldik"

IMF'den borç alınacağı iddialarının yalan olduğunu ve gerçeği de yansıtmadığını belirten Tahmazoğlu, "İlk dönemimizde biliyorsunuz belediyeyi borçlu devralmıştık. Borçları kapattıktan sonra da yapılan birçok hizmet ortada. Şu anda belediyemizin kimseye 1 TL borcu yok. Biliyorsunuz son günlerde IMF gündemde. Muhalefet 'Türkiye seçimden sonra tekrar IMF ile görüşüp, borç alacak.' diyor. Ancak Cumhurbaşkanımız, 'Biz o defteri 2013 yılında kapattık.' dedi. IMF'ye olan borçlarımızın hepsini ödedik. Ben o gün Ankara'daydım. Mecliste grup toplantısında Cumhurbaşkanımız 'Bugün IMF'ye olan son borcumuzu da kapatıyoruz ve IMF'ye borç verme konusunda Maliye Bakanımız görüşmelere başlıyor.' demişti. O zaman Maliye Bakanımız ve Gaziantep Milletvekilimiz Mehmet Şimşek'ti. Ben de Şahinbey ilçesi ile ilgili bir konu için Ankara'daydım. Grup toplantısından sonra bakanlığa gittim. Bakanımız bana 'Birazdan IMF heyeti gelecek, onlara borç verme konusunda görüşmeler yapacağız.' dedi. Biliyorsunuz, geçmiş dönemlerde küçük paralar için IMF'nin kapısında bekleniyordu. Bende Bakanımıza dedim ki 'Ne olur IMF heyetine söyle, artık bizim belediyelerimiz dahil IMF'ye borç verecek duruma geldi. 100 milyon dolar kredi verebiliriz.' dedim. Bu paraları IMF'ye veremedik ama milletimize harcadık." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir