• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Okullarda "Su Bilinci ve Tasarrufu" iş birliği protokolü" imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okullarda, öğrencilerin su tüketimi, su tasarrufu, suyun canlı ve gezegenimiz için önemi konusunda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla yapılan "Su Bilinci ve Tasarrufu" iş birliği çalışması hayata geçiyor.

Çalışma kapsamında, ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik, çeşitli eğitimler uygulamalı bir şekilde verilecek ve yarışmalar düzenlenecek.

Söz konusu yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi, bunun yanı sıra en çok su tasarrufu sağlayan okulların ödüllendirilmesi, su tasarrufu yapmayan okullara bunun öneminin aktarılması, günümüz teknoloji ve bilim çalışmalarının bile yerine konulamayan su nimetinin farkında olmanın amaçlanması planlanıyor.

İş birliği çerçevesinde uygun görülen okullarda eğlenceli ve öğretimi eğitimlerle su tasarrufu, çevre duyarlılığı gibi çalışmaların yanı sıra VASKİ tarafından okullarda su arızaları ve okulların musluk ihtiyacını giderme çalışmalarının da yapılacağı belirtildi.

Protokol kapsamında ilk etapta İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçeleri başta olmak üzere ilk yirmi okulda yapılacak çalışmalar daha sonra tüm ilçeleri kapsayacak şekilde hayata geçirilecek. Proje okulu olarak belirlenen okullarda, suyun canlılar ve gezegenimiz için önemine vurgu yapılacağı, sözlü, yazılı, animasyon, film, tiyatro, broşür gibi çalışmalarla suyun bilinçli tüketimi ve tasarruf edilmesi amaçlanıyor.

İdareci, öğretmen ve öğrenciler eğitilecek

Suyun bilinçli tüketimi ve tasarruf edilmesi çalışmalarında okullarda idareci, öğretmen ve öğrencilere yönelik seminerlerin düzenleneceği belirtilirken, konunun sürekli işlenmesinin, bilinçli bir toplum oluşturma yönünde önemli bir adım olacağı ifade edildi.

Herkesin "Su Nimeti" hakkında bilgi sahibi olmasının sağlanmasına yönelik çalışmanın "22 Mart Dünya Su Gününe" kadar süreceği dile getirildi.

"Su Bilinci ve Tasarrufu" iş birliği imza töreni; İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Şığınç, VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Emrah Çayırlı, VASKİ İçme Suyu Arıtma ve Havza Koruma Kontrol Şube Müdürü Muhammed Fatih Doğar'ın katılımıyla gerçekleşti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir