• DOLAR 32.456
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.063
  • ...
Medya Yalanları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Doğruhaber

Tüm bu karartma ve dezenformasyona rağmen birileri rahatsız edici şeyler söylüyor. Esas soruna değiniyor Noam Chomsky yazdığı yazıda. Laden’le ilgili iddialara değil, Bush’un cinayetlerine bakın demek istiyor. Saptırmanın boyutlarını gözler önüne seriyor.

Usame Bin Laden’in Amerikan askerleri tarafından denize atılmasına da tepki gösteriyor Chomsky:

“Iraklı komandolar, George W. Bush’u öldürüp cesedini Atlantik’e atsa nasıl tepki verirdik? Bush’un işlediği suçlar, Bin Laden’inkileri fersah fersah aştı ve o bir ‘zanlı’ değil, ‘karar verici’. Nürnberg Mahkemeleri’nde Nazi suçlularını darağacına gönderen karardan alıntı yaparsak Bush, ‘diğer savaş suçlarından sadece kendi içinde bütünün birikmiş kötülüğünü barındırmasıyla ayrılan bir uluslararası suçun işlenmesine yol açan emirleri verdi’. Onun emirleriyle yüz binlerce insan öldü, milyonlarca kişi mülteci konumuna düştü, ülkenin büyük bölümü tahrip edildi ve bölgedeki mezhep çatışmasının fitili yakıldı.”

Irak ve Afganistan’ı birkaç kelimede özetlemiş Chomsky.

Evet, Bush’lar, Obama’lar medya yalanlarıyla kendilerini akladıklarını düşünebilirler; ama hiçbir yalan sonsuza kadar sürmez. Tarih elbette ki, katilleri ve işlediklerini yazacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir