• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Konya İnanç Özgürlükleri 6. Yılında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya İnanç Özgürlükleri Platformu, 6 yıl önce Ramazan Ayı`nın ilk cumartesi günü başlamış oldukları basın açıklamaları Kayalıpark meydanında devam ediyor. 254. Hafta basın açıklamasını gerçekleştiren platform, haklı taleplerini bu meydanda dile getirmeye devam edeceklerini belirtti.

 

Basın açıklamasını platform adına okuyan Fevzi Yılmaz, \"Sevgili dostlar değerli basın mensupları; Bu yola çıktığımızda aylardan Ramazan`dı bundan 6 yıl önce o gün ki çıkış amacımız o gün ki azmimiz o gün ki inancımız, kararlılığımız eksilmeden aksine devam etmiş ve artarak bugünlere gelmiştir. Konjöktür gereği kısmi rahatlamalar ya da kendilerine yakın hissettikleri yasa yapıcı ve uygulayıcılarının inisiyatifine bırakılan kısmi özgürlükler neticesinde bu haklı taleplerinden feragat etmeyi düşünen ya da daha sonra ki bir zamana erteleyenlere rağmen meydanlarda var olmaya haklı taleplerimizi dillendirmeye haklarımızı da alıncaya kadar direneceğimizi ifade ediyor ve meydanlarda var olmaya devam ediyoruz.\" dedi.

 

Zalimin zulmünü haykırmaya bu meydanda devam edeceklerini söyleyen Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

\"Hak sözü hak sınırları içerisinde hakkın istediği gibi ifade etmek için, zalime karşı mazlumun yanında olmak için, inancımızın gereğini yerine getirmemize engel teşkil eden tüm yasaklara ve baskılara karşı durmak için, İslam`ın kendi içerisinde bir bütün olduğunu bölünüp parçalanamayacağını ilan için, İslam`ın izzetini kuşanarak zilletten kurtulunabileceğini ifade için, yolumuzun Resullerin yoluna ulaşması için, taleplerimizin anlık, geçici bir heves olmadığını istikrarlı ve sürdürülebilir olduğunu ispat için, iyiliğe çağırmak, kötülükten men etmek için, kendi amaç ve çıkarlarına uygun dini emirleri öne çıkarıp bayraklaştıran kendi mevcudiyeti için tehlike olarak gördüğü dini emirleri yasaklamaya kalkışan çarpık zihniyeti ortaya koymak için, dinle ilgisi olmayan ama dinden geçinenlerin maskelerini düşürmek için, -Bu din evrenseldir. Kardeşliği evrenseldir, hukuk`u evrenseldir.- Müslümanların tepkilerinin de evrensel olduğunu göstermek için, zalim Sultan`a hakk`ı haykırmak için, mümin kadınların izzet ve şerefi olan başörtüsü mücadelesi bizim mücadelemizin kilometre taşlarından biri olduğu için, bu platformun sadece başörtüsü yasağına tepkiyle sınırlı olmadığını tüm İslami meselelere duyarlı olduğunu göstermek için, hakikati beyan için yedi Beyza olmak Firavunlara Musa olmak Nemrutlara İbrahim olmak kutsallarımıza saldıranlara ebabil olmak için oruçlarımızı kalkan namazlarımızı miraç kılmak için, buradayız. Zalimler zulme devam ettiği müddetçe bizler zalime karşı mazlumun yanında var olmaya, zalimin zulmünü mazlumun acısını büyük harflerle ve yüksek sesle haykırmaya burada olmaya devam edeceğiz.\" (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir