• DOLAR 32.477
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2443.77
  • ...
Türkiye Bu Katliama Sesiz Kalmamalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Myanmar`ın batısındaki Arakan bölgesinde Budistlerin, Müslümanlar`a yönelik başlattığı katliamların akıl almaz boyutlara ulaştığını ifade eden Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, Türkiye`nin biran önce İslam Ülkelerine acil bir zirve çağrısı yaparak, katliama sesiz kalmaması gerektiğini ifade etti.

 

Mübarek Ramazan ayında kadın ve çocuklar dahil yüzlerce Müslüman`ın boğularak ya da canlı canlı yakılarak katledilmesine seyirci kalmayı vicdanlarımızın kabul etmediğini ifade eden Söylemez, \"Ülkemız dün Nato ve BM`nin çağrısı üzerine nasıl dünyanın dört bir yanına müdahale etmişse, acilen Arakan bölgesine de müdahale edilmeli. Herkes çok iyi bilmelidir ki Türkiye halkı Ramazan ayını Arakanda ki katliam yüzünden acı içerisinde geçirmektedir. Bu katliama Türkiye sesiz kalmamalı, bu vebalin altından hiç kimse kalkamaz\" açıklamasını yaptı.

 

Türkiye Gençlik Konseyi, katliamı Sosyal medyada düzenlediği büyük kampanyalarla, dünya gündemine gelmesinde büyük bir rol oynamıştı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir