• DOLAR 32.585
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2460.541
  • ...
ABD`de Müslümanları Kızdıran israil Reklamı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`nin New York kentinde, İsrail yanlısı bir grup, otobüslere `İsrail`i Destekle / Cihadı Yen` yazılı ücretli reklamlar yerleştirme hakkını kazandı.

Manhattan`daki ABD Bölge Yargıcı Paul Engelmayer, cuma günü aldığı kararla American Freedom Defense Initiative adlı grubun, otobüslere `vahşiler ile cihad yanlılarını bir tutan` reklamlarını halk otobüslerine yerleştirebilmelerine izin verilmesi gerektiğine hükmetti.

SATAR``da yer alan habere göre yargıç Engelmayer, Büyükşehir Ulaşım İdaresi`nin `reklamlarda hakaret içeren aşağılayıcı bir kullanımı` yasaklayan 1997 tarihli kuralının `ifade özgürlüğü ihlali` olduğuna karar verdi. Yargıç bu kuralın, `reklamlarındaki mesajın içeriğine göre belirli reklamverenler yönelik ayrımcılık etkisi olduğuna` hükmetti.

Grubun, 25 bin dolarlık bir ücret karşılığında New York`taki 318 şehir içi otobüste 4 hafta boyunca yayınlatacağı reklamda, `Uygar insan ve vahşi arasındaki savaşta, uygar insanı destekle. İsrail`i Destekle/ Cihadı Yen` ifadeleri yer alıyor.
 

dünya bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir