• DOLAR 32.501
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2420.321
  • ...
Hükümette Köklü Değişim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanun hükmünde kararnameyle kurulması planlanan yeni bakanlıklarda artık sona gelindi. Köklü revizyona gidilecek kabinede 26 olan Bakanlık sayısı öncelikle 21`e düşürülecek; yani 5 koltuk boşa çıkacak. Toplam 21 koltuktan oluşacak yeni kabinde sadece 4 bakan Başbakan Yardımcılığı görevini yürütecek.

Yeni kabinede 8 Devlet bakanlığı tamamen kapatılırken; onların yerine 11 icracı bakanlık kurulacak. Bazı Bakanlıklar ise ikiye bölünecek.

Turizm ve Kültür Bakanlığı 2`ye bölünecek Bakanlıklardan biri. Bu bakanlıktan Turizm ve Tanıtma Bakanlığı ile Kültür ve Vakıflar Bakanlığı kurulacak.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı kapatılacak; yerine Şehircilik ve Çevre Bakanlığı geliyor.Tarımve Köy İşleri Bakalığı da tarih oluyor. Onun yerine de Gıda, Tarım veHayvancılıkBakanlığı kurulacak.

Kapatılacak olan Çevre ve Orman Bakanlığı`nın Orman bölümü ile Enerji Bakanlığı`nın Tabii Kaynaklar kısmı birleştirilerek Orman ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kurulacak.

Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı yeni kurulacak bakanlıklardan. Ekonomi`nin patronu aynı zamanada Başbakan yardımcısı da olacak.

Yeni Bakanlıklardan bir diğeri de Gençlik ve Spor Bakanlığı olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da yeni Bakanlıklar arasında yer alacak. Avrupa Birliği Bakanlığı da AB ile müzakereleri yürüten Genel Sekreterlikten oluşturulacak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir