• DOLAR 32.456
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.063
  • ...
Hemoroid Tedavisi Nasıl Yapılır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hemoroid nedir sorusunun cevabını, halk arasında bilinen diliyle basur olarak tanımlayabiliriz. Hemoroid, kişiye çok ciddi acılar vermesinin yanında psikolojinin de bozulmasına sebep olur. Hemoroid problemini en çok kabız olanlar yaşamaktadır. Günümüzde evde tedavi edilebilecek hastalıklar arasında yer alıyor. Halbuki bu hastalığın evde kişilerin kendi başlarına çözmesi mümkün değildir. Bu gibi kulaktan dolma bilgilerle uygulanan tedaviler sonucunda hastanın acısını daha da arttırabilir ve çok ciddi problemlerin doğmasına da sebep olabilirsiniz. Hemoroid belirtilerinin görülmesi durumunda hiçbir işlem yapmadan bir genel cerrahi uzmanına görünmeniz gerekir. Bunun yanında genel cerrahinin bir alt dalı olan proktoloji uzmanına da görünebilirsiniz.

Hemoroid (Basur) Belirtileri Nelerdir?
Hemoroid rahatsızlığının pek çok belirtisi olsa da bazı belirtilerin ortaya çıkmasıyla durum iyice netlik kazanır. Aşağıda verilen belirtilerden en az birinin sizde görülmesi durumunda hiç zaman kaybetmeden hekiminize başvurmanız gerekli. Hemoroid belirtileri şu şekildedir:

  • Makatta kaşıntı ve akıntı
    Makatta kanama
    Makatta şişlik görülmesi
    Çok acı verici dışkılama


Hemoroid Neden Olur?

Hemoroid hastalığının oluşması için pek çok neden var. Bu nedenler arasında en çok görülenlerden biri ise aşırı kilo.

Aşırı kilo: Aşırı kiloya sahip insanların hemoroide yakalanma olasılığı çok daha fazla. Aşırı kilolar sebebiyle metabolizmada bundan etkilenir ve çok daha sık bu rahatsızlıkla karşı karşıya kalınabilir. Hızlı bir şekilde basur olunabileceği gibi aynı şekilde dengesiz ve yanlış beslenme de hemoroid olmanıza sebep olur.

Kronik kabızlık: Tuvalette çok fazla oturmak ve aşırı bir şekilde ıkınmakta hemoroide sebep olur. Daha çok kabız olanlarda bu durum görülür. Makatın yanında bulunan damar yumağı, aşırı zorlamalarla birlikte şişer. Bu şişmenin sonucu olarak da kaşınır, acı verir ve kızarır. Bu tür damar yolunda ortaya çıkan sorunların kalıtsal olarak aktarılması da gayet olasıdır.

Bağırsak problemleri: Bağırsakta yaşanılan problemlerde hemoroid hastalığına sebep olabilir. Bağırsak kanseri ya da bağırsak fıtığı gibi önemli sorunlar, hemoroide de neden olabilir. Eğer kanamalı bir rahatsızlığınız var bu belirti, hemoroid belirtisi ile karıştırılabilir. Kesin tanı koyulabilmesi için bir proktoloji uzmanı ya da genel cerrahi uzmanı ile görüşmeniz yararınıza olacaktır.

Gebelik veya lohusalık: Gebelik süresince kadınların yaşadığı birtakım hormonal sorunlar sebebiyle hemoroid rahatsızlığının görülmesi olasıdır. Hamile kadınlarda rahim bölgesinin genişlemesi sonucu damarlara baskı yapılır. Bu yapılan baskı sebebiyle kişi de hamile kadınlarda hemoroid sıklıkla görülebilir. Bunun yanında hormonların değişmesi, kan miktarının artması ve kabızlığın sıkça görülmesi sebebiyle de gebe kadınların hemoroide yakalanma olasılığı fazladır.

İzmir Kliniğimizde Op. Dr. Altan Karan’ın muayenesi sonucunda kesin tanınız koyulur. Hemoroid tanısı konulduktan sonra hızlı bir şekilde tedavi süreci başlatılır ve kişi en kısa süre içerisinde hemoroid rahatsızlığından kurtulur.

Bu haberler de ilginizi çekebilir