• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Fenilketonüri ve Çölyak` Hastaları Bilgilendirildi.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Sağlık Müdürlüğü ve Fenilketonüri (PKU) ve Çölyak Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği`nin ortaklaşa düzenlediği programa Vali Yardımcısı Mehmet Alper Çığ, İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Demir, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yunus Bulmuş, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Cevdet Gökçeoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma, Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi Şube Müdürü Yüksel Solmaz, Dernek Başkanı Serpil Alimoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri ve birçok PKU ve Çölyaklı hasta ve aileleri katıldı.

 

Hastalar ve hasta yakınlarına hastalık hakkında bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda sorunlara çözüm yolları arandı.

 

Derneğin kuruluş amacı, hastalara yardımcı olmak ve yaşadıkları sorunların ortadan kaldırılması olarak vurgulandı.

 

Toplantı bir çölyak hastası olan Sağlık Müdürlüğü Sağlığın Geliştirilmesi Birimi`nde hemşire olarak görev yapan Müzeyfe Taş`ın, hastalık hakkında yaptığı bilgilendirme sunumuyla başladı.

 

Hastalıkta glütensiz diyetinin önemine vurgu yapan Taş: \"Çölyak, teşhis edilene kadar bir hastalık, teşhis edildikten sonrada bir yaşam biçimidir\" dedi.

 

Taş`ın konuşmasının akabinde Sağlık Müdürlüğü Sağlık Araştırmaları Birim Sorumlusu Subhi Gönç, Fenilketonüri hastalığıyla ilgili sunum yaptı.
Yapılan sunumun akabinde Fenilketonüri (PKU) ve Çölyak Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Alimoğlu, hastalıkla ilgili bilgilendirme yaptı.

 

Alimoğlu, hasta olan kızıyla yaşadıkları anlatması duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

 

Alimoğlu`nun konuşmasının sonunda Dernek Başkanı Serpil Alimoğlu, Dernek Başkan Yardımcısı Ömer Alimoğlu ve Müzeyfe Taş hasta ailelerinin sorularını cevaplayarak, yardımcı olacaklarını dile getirdiler.

 

Bilgilendirme ve dayanışma toplantısında Fenilketonüri ve Çölyaklı aileler için Bingöl`e getirilen yeni ürünler tanıtıldı ve ailelere dağıtıldı.

 

Toplantının sonunda konuşan Vali Yardımcısı Çığ, aileler ve dernek yöneticilerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

 

Ailelerin bilinçli olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı Çığ, geçmiş olsun temennilerinde bulundu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir